Laik demokratik Fransa, Gazze’deki vahşetin sürmesinden yana!

Laik demokratik Fransa, Gazze’deki vahşetin sürmesinden yana!

7 Ekim’den bu yana süren İsrail vahşeti nedeniyle ateşkes çağrısı yapmak zorunda kalan Fransa Cumhurbaşkanı, siyonist rejimin Cumhurbaşkanı Isaac Herzog’u aradı ve kendilerine koşulsuz destek verdiğini söyledi. Laik demokratik Fransız rejimi, vahşetin başından bu yana İsrail’e tam destek veriyor.

Siyonist İsrail Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Emmanuel Macron cuma günü BBC’ye verdiği röportajda yaptığı ateşkes çağrısı ve siyonist rejimin Gazze’ye düzenlediği saldırıda sivillerin öldüğüne ilişkin sözleri hakkında nedamet getirdi.

Emmanuel, “İsrail’in Hamas terör örgütüne karşı operasyonunda kasıtlı biçimde sivillere zarar vermekle suçlama niyeti olmadığını ve olmayacağını” öne sürdü.

Emmanuel, “İsrail devleti ve sizin kendinizi savunma hakkınızı koşulsuz destekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Siyonist açıklamaya göre, röportajda Fransa ve diğer birçok ülke için önemli insani duruma dikkati çekmek istediğine işaret eden Emmanuel Macron, Gazze’deki sivillere insani yardımın ulaştırılmasının önemini vurguladı ve Herzog’a Gazze’deki siyonist esirlerin “derhal serbest bırakılmasını talep etmeye ve bu konuda çalışmaya” bağlı olduğunu iletti.

Herzog: Macron’n açıklamaları bizi üzdü

Açıklamaya göre, siyonist cumhurbaşkanı Isaac Herzog da, Emmanuel Macron’un açıklamalarının İsrail’de “üzüntü ve hayal kırıklığıyla karşılandığını” belirterek, Macron’un bu sözlerine izahat getirdiğini öne sürdü.

İşgal ordusunun insani tutum ve uluslararası hukuka uygun hareket ettiğini savunan Isaac Herzog, siyonist ordunun masum sivillere zarar gelmemesi için “mümkün tüm yöntemleri denediğini” ileri sürdü.

Isaac, Emmanuel’in, İsrail’in “Hamas’a karşı yürüttüğü savaşı, DEAŞ’a karşı uluslararası koalisyonun yürüttüğü mücadeleye” benzetmesini hatırlattı.

Fransa’dan açıklama

Elysee Sarayı’ndan yapılan açıklamada ise görüşmede Emmanuel’in Isaac”a, “Gazze’de terörle mücadelenin, sivil nüfusun korunmasını dikkate alınarak uluslararası insancıl hukuka uygun yapılması gerektiğini” söylediği öne sürüldü.

Emmanuel Macron’un, Birleşmiş Milletler ve sivil toplum örgütlerinin Gazze’de insani durumun kötüleştiği yönündeki raporlarını Isaac Herzog’a ilettiği, özellikle insani yardım görevlilerinin erişimi ve korunması gibi hususları vurguladığı ve bölgede kalıcı barış için İsrail ile barış içinde yaşayacak Filistin devletinin kurulması yolunda siyasi ufuk açılması gereğini tekrar ettiği aktarıldı.

Macron ne dedi?

Emmanuel, 10 Kasım’da İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye verdiği özel röportajda, Gazze’de hayata geçirilecek ateşkesin siyonist rejimin faydasına olacağını söylemişti. Röportajda, İsrail’in Gazze’de düzenlediği saldırılarda sivillerin öldüğünü belirten Emmanuel, “Bebekler, kadınlar, yaşlılar bombalanıp öldürülüyor. Bunun hiçbir gerekçesi ve meşruiyeti yok. Bu yüzden İsrail’i durmaya çağırıyoruz.” ifadesini kullanmıştı.

Emmanuel, “Birinci gün bunun terörle mücadele olduğunu söyledik. Ancak gün geçtikçe Gazze’de sivillerin devamlı bombalandığını görmeye başladık.” sözlerini sarf etmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *