Demokratik Almanya, vahşetin sürmesinden yana!

Demokratik Almanya, vahşetin sürmesinden yana!

Siyonizmin 7 Ekim’de Gazze’de Müslüman halka yönelik başlattığı kıyıma, ilk günden bu yana tam destek veren demokratik Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Gazze’de ateşkes ya da uzun bir ara yönündeki talepleri doğru bulmadığını söyledi.

Alman Başbakan, Heilbronner Stimme adlı gazetesinin düzenlediği etkinlikte, Gazze’deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu. Olaf, Arap ve İslam dünyasının ateşkes çağrılarına değinerek, “(Gazze’de) Hemen ateşkes ya da uzun bir ara talebinin doğru olduğunu düşünmüyorum. Çünkü bu, İsrail’in, Hamas’ın toparlanmasına izin vermesi gerektiği anlamına geliyor. Hamas’ın tekrar füze imal edip saldırmasına izin verilmemeli” ifadesini kullandı.

İki devletli çözümün hala mümkün olduğuna inandığını belirten Olaf, ancak bunu mümkün kılan bir perspektifin olması gerektiğini belirterek “Kalıcı bir barış ortamı istiyorsanız, İsrail için tehdit oluşturmayan bir Filistin devleti olasılığını istemelisiniz” diye konuştu.

Olaf Scholz, Ukrayna’da işlerin yolunda gitmesi durumunda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in başarılı olamayacağını düşündüğünü belirterek, “Ukrayna ilhak edilemezse, (Putin) Ukrayna’nın egemenliğini savunacağına dair bir anlaşma imzalamak zorunda kalacak ve onun bunu gelecek için kabul ediyorum demesi gerekecek. Ancak bu durumda onunla (Putin) zaman zaman konuşmanız gerekir ki ben bunu geçmişte yaptım ve gelecekte de yapacağım. Ukrayna ve Rusya arasında müzakereler için Rusya’nın kararlı bir adım atması gerekiyor ve bu da askerlerini geri çekmesi anlamına geliyor ve şu ana kadar bunu yapmaya hazır değil.” dedi.

Olaf Scholz 17 Ekim’de siyonist rejime destek vermek amacıyla Tel Aviv’i ziyaret etmiş ve Almanya’nın işgalci İsrail ile dayanışmasını göstermişti. Olaf, siyonist oluşumun güvenliğinin Almanya’nın devlet meselesi olduğunu defalarca vurgulamış, ateşkes taleplerini de defalarca reddetmişti.

Gazze’de 7 Ekim’den bu yana başta ABD, İngiltere, Fransa, Almanya, İtalya, Kanada ve Japonya’nın olduğu demokratik devletlerin himayesinde, batı merkezli uluslararası kuruluşların desteği altında katliama başlayan siyonist rejim, bugüne kadar 11 binden fazla Gazzeli Müslümanın şehid olmasına neden oldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *