Pentagon, Suudi Arabistan’a bölgedeki rolü için teşekkür etti

Pentagon, Suudi Arabistan’a bölgedeki rolü için teşekkür etti

ABD’ye davet edilen Suudi Arabistan Savunma Bakanı Halid bin Selman ile ABD Savunma Bakanı görüştü. Görüşmeye ilişkin açıklamayı Pentagon yaptı, iki bakanın, savaşın bölgeye yayılmasını önleme konusunda ortak çalışacaklarını duyurdu. ABD Dışişleri Bakanı da Suudi Bakanla ayrı bir görüşme yaptı.

Pentagon’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Lloyd Austin, Bakan Prens Halid Bin Selman’la Washington’da görüştü.

Lloyd görüşmede ABD’nin Suudi Arabistan’ın savunmasına yönelik taahhütlerini teyit ederken, iki ülke arasındaki savunma işbirliğini güçlendirme ve genişletme vurgusu yaptı. Suudi Arabistan’a bölgesel rolü nedeniyle teşekkür eden Lloyd, bölgedeki tehditler konusunda Suudi Arabistan ile çalışmayı sürdüreceklerini kaydetti.

Siyonist rejime verilen destek Suudilere iletildi

İşgalci İsrail’e verilen destek konusunda Suudi Arabistanlı Bakanı bilgilendiren Lloyd Austin, Gazze’deki sivillerin korunması ve Gazze’ye insani yardım girişi konusunda kararlı olduğunu öne sürdü.

ABD’li ve Suudi bakanlar, savaşın bölgede gerilimin daha da tırmanmasını önlemek için birlikte çalışılması konusunda mutabık kaldı.

Antony Blinken- Halid bin Selman görüşmesi

Pentagon’daki görüşme sonrası, Prens Halid ve Blinken, Dışişleri Bakanlığında yaptıkları görüşmede, iki devlet arasındaki ilişkilerin yanı sıra, Gazze’de devam eden İsrail barbarlığını ve Orta Doğu’daki gerilimleri yatıştırma çabalarını ele aldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *