ABD’de bir yahudi lideri evinin önünde öldürüldü

ABD’de bir yahudi lideri evinin önünde öldürüldü

ABD’nin Detroit eyaleti yerel basınında çıkan haberlere göre, polis 40 yaşındaki Woll’u 21 ekim cumartesi günü sabah 6.30’da şehrin Lafayette Park semtinde buldu.

Detroit’te bulunan Isaac Agree Downtown Sinagogu’nun başkanı olan 40 yaşındaki Samantha Woll’un bedeni birçok kez bıçaklanmıştı. Detroit Free Press’in haberine göre, polis suç mahalli olabileceğine inandığı eve giden kan izleri buldu.

Cinayet sebebi bilinmiyor.

Şalom gazetesinin aktardığına göre, Woll’un öldürülmesi, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği ölümcül saldırının ve İsrail’in Gazze’de devam eden savaşına karşı yaygın protestoların ardından ABD’li Yahudilerin yüksek seviyede alarma geçtiği bir dönemde gerçekleşti. Eski bir Hamas liderinin yahudilere karşı küresel protestolar için halka yaptığı açık çağrı, geçen hafta ABD’deki en büyük Filistin topluluklarından birine ev sahipliği yapan Detroit bölgesi de dâhil olmak üzere bazı Yahudi kurumlarının kapanmasına veya güvenliklerini arttırılmalarına neden oldu.

Yerel yetkililer güncel olaylarla Woll cinayeti arasında bir bağlantı olduğuna dair herhangi bir bulgu sunmadı ve yahudi liderlere hemen sonuca varılmaması konusunda uyarıda bulundu.

İftira ve İnkarla Mücadele Birliği’nin Michigan ofisi yaptığı açıklamada, “Onun trajik ölümünün yasını tutarken, cemaate spekülasyonlardan kaçınmaya ve kolluk kuvvetlerinin gerçekleri bir araya getirmesine izin vermeye çağırıyoruz” dedi.

Detroit Yahudi Federasyonu, ‘şu anda cemaate yönelik bilinen bir tehdit yok’ açıklamasında bulundu. “Bunun antisemitizm hedefli bir eylem olduğunu gösteren hiçbir kanıt paylaşılmadı.”

Yine de, aralarında ABD Temsilciler Meclisi’nde azınlık lideri olan New Yorklu Demokrat Temsilci Hakeem Jeffries’in de bulunduğu bazı kişiler Woll cinayeti ile mevcut kriz arasında bağlantılar kurdu. Jeffries, “Bu anlamsız saldırının ardındaki motivasyon, Yahudi kardeşlerimiz de dahil olmak üzere çok sayıda Amerikalının, kim olduklarına veya neye inandıklarına bağlı olarak güvenliklerinden korkmak için nedenleri olduğu bir zamanda geliyor” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *