Eminönü Meydanı’nda üç günlük oturma eylemi

Eminönü Meydanı’nda üç günlük oturma eylemi

Siyonist İsrail rejiminin Filistin’e yönelik barbarca saldırılarını protesto etmek amacıyla Eminönü Meydanı’nda üç günlük oturma eylemi başlatıldı.

39 farklı STK’ya üye kadınlar, ellerindeki Türkiye ve Filistin bayraklarıyla, siyonist rejime tepkilerini dile getirmek için Eminönü Meydanı’nda toplandı.

Oturma eylemi başlatan kadınlara destek veren Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar da destek verdi, siyonist rejimin masum bir halka adeta Nazi zulmünü yaşattığını ifade etti.

STK’lar harekete geçmeye davet edildi

Mavi Marmara Derneği Kadın Kolları Başkanı Hatice Karasakız da sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler olarak, işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’nde 14 gündür sürdürdüğü katliama “dur” demek için toplandıklarını, kendileriyle aynı duyguları paylaşan insanları harekete geçmeye davet ettiklerini söyledi.

Gazze’de okulların, ibadethanelerin, camilerin, hastanelerin vurularak dünyanın gözü önünde savaş suçu işlendiğini aktaran Karasakız, siyonist rejimin, askerlerine yargılanmayacaklarının güvencesini vererek bunun yolunu açtığını ifade etti.

Karasakız, “Filistin’den her geçen dakika acı haberler alıyoruz. Şu ana kadar işgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne gerçekleştirdiği saldırılarda binden fazlası çocuk olmak üzere 4 bine yakın kişi öldürüldü. Gazze Sağlık Bakanlığı, işgalci İsrail saldırılarında ölenlerin yüzde 70’inin kadın, çocuk ve yaşlılardan oluştuğunu, bombalanan bina enkazında kalan 1300 kişiden haber alınamadığını, bunlardan 600’ünün yine çocuklardan oluştuğunu açıkladı.” diye konuştu.

Türkiye ve dünyadaki sivil toplum kuruluşlarını, siyonist rejimin Gazze Şeridi’ne uyguladığı soykırımı durdurmak için harekete geçmeye davet ettiklerini vurgulayan Karasakız, pazar gecesine kadar oturma eylemine devam edeceklerini kaydetti.

Arap ülkeleri ve tüm dünya dayanışmaya davet edildi

Filistinli Kadınlar Topluluğu Başkanı Ela Abdülkadir de Filistin topraklarını işgal eden siyonist rejimin vahşice yaptığı saldırıları kınadıklarını, Filistin dayanışması için Arap ülkelerini ve tüm dünyayı dayanışmaya çağırdıklarını söyledi.

Oturma eylemine katılanlardan Hümeyra Zeyrek ise dili, dini, ırkı ne olursa olsun dünyadaki tüm insanları çocuk katliamcılarına karşı aynı safta olmaya davet ettiklerini kaydetti. Bu arada, oturma eylemine katılan kadınların zaman zaman duygulanarak gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *