Binlerce Filistinlinin sığındığı BM’ye ait 5 merkeze ‘boşaltın’ emri!

Binlerce Filistinlinin sığındığı BM’ye ait 5 merkeze ‘boşaltın’ emri!

7 Ekim’den bu yana barbarca Gazze’yi bombalayan siyonist rejim, yerlerinden edilen binlerce Gazzeli’ye ev sahipliği yapan BM Yardım Ajansı’na (UNRWA) ait 5 merkezin boşaltılmasını istediği haber verildi. İşgal rejimi, daha önce de UNRWA’ya ait bir okula saldırmıştı.

UNRWA Arap Çalışanlar Birliği Sekreteri Muhammed Şuveydeh, AA muhabirine, işgal ordusunun boşaltılmasını istediği UNRWA’ya ait 5 merkezden 4’ünün Gazze’nin güneybatısındaki Tel el-Heva, 1’inin ise kentin batısındaki Ensar Kompleksi bölgesinde yer aldığını kaydetti.

Söz konusu merkezlerde, saldırılardan kaçan binlerce kişinin barındığına dikkati çeken Şuveydeh, bu kişilerin gidecek daha güvenli bir yeri olmadığı için yetkililerin bu merkezleri boşaltmayı reddettiğini söyledi.

Siyonist işgalci, 17 Ekim’de, el-Magazi Mülteci Kampı’nda bulunan UNRWA’ya ait bir okula düzenlediği saldırıda 6 kişi ölmüştü.

İşgalci ayrıca, Gazze’nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesinin “bombalamaya hazırlık olarak” derhal boşaltılmasını istemişti. Filistin Kızılayı, “İşgal güçlerinden Gazze’nin güneyinde yer alan Kudüs Hastanesinin bombalanacağı yönünde tehdit alındığı” belirtilmişti.

Hamas 2 ABD’li esiri serbest bıraktı

ABD Dışişleri Bakanlığında düzenlenen basın toplantısında, serbest bırakılan 2 ABD’linin “güvenli bir şekilde siyonist yetkililerin elinde olduğunu” belirten ABD’nin yahudi Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Büyükelçiliğinden bir ekibin yakında onlarla görüşeceğini aktardı.

Antony Blinken, “Ancak hala haber alınamayan 10 Amerikalı var. Bunlardan bazılarının Gazze’de tutulan tahmini 200 rehine ile birlikte Hamas tarafından rehin tutulduğunu biliyoruz.” diye konuştu.

‘Rehin’ tutulan her bir kişinin serbest bırakılması gerektiğini savunan Blinken, “Başkan (Joe Biden) tüm rehinelerin serbest bırakılmasını sağlamak için mümkün olan her şeyi yapacağını açıkça ifade etti.” dedi.

ABD’nin İsrail Elçiliği: Refah Kapısı’nın bugün açılacağı bilgisini aldık

ABD Elçiliğinden yapılan yazılı güvenlik uyarısına göre, Refah Sınır Kapısı’nın geçici süreyle açılması bekleniyor. Elçilik, sınır kapısının yabancı uyrukluların Gazze’den ayrılması için ne kadar süreyle açık kalacağının bilinmediğini aktardı.

Çok sayıda Filistinlinin Gazze’den ayrılmak istemesi nedeniyle “sınırın iki tarafında da karmaşık ve düzensiz bir durumun yaşanabileceğini” kaydeden ABD Elçiliği, Mısır’daki konsolosluk hizmetine ilişkin vatandaşlarına gerekli bilgileri aktaracaklarını paylaştı.

ABD’nin işgal rejimindeki büyükelçiliği, “durumun istikrarsız ve değişken olmaya devam ettiğini, güvenlik ortamının tahmin edilemez olduğunun” altını çizerek vatandaşlarından “sınıra ilerleme ya da buradan geçme kararını alırken kişisel güvenlik ve emniyetlerini kendilerinin değerlendirmesini” talep etti.

AA muhabiri, siyonist rejimin ordu sözcülüğünden konuya ilişkin bir yanıt alamadı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *