Şifa hastanesi doktoru: Yeni bir katliam daha olmasını beklemeyin!

Şifa hastanesi doktoru: Yeni bir katliam daha olmasını beklemeyin!

Gazze’deki Şifa Hastanesi’ndeki bir doktor, Salı akşamı bir hastanenin siyonistler tarafından hedef alınmasının ardından uluslararası topluma bölgedeki masum sivillerin öldürülmesini durdurmaları yönünde çağrıda bulundu.

“Uluslararası insani hukuka göre bu gerçekten bir soykırım… Hastanenin güvenli bir yer olması gerekiyor. Yerinden edilmiş insanlar için bir sığınak olması gerekiyordu.” diye Arab News’e konuşan Dr. Mohammed Ghoneim, etrafı beyaz battaniyelere sarılı ve üst üste yığılmış cesetlerle çevriliydi.

“Hastaneye gelen tüm bu yaralılar… herhangi bir yaşam belirtisi olmadan kesilmiş vücut parçaları olarak geldi” dedi. Ghoneim şöyle yalvardı: “Şu anda çalışan yalnızca beş ana hastanemiz var ve bunlar önümüzdeki saatlerde hizmet dışı kalacak.

“Bu hastanelerin hizmet dışı kalmasını beklemeyin… Biz artık bu hastanede kendimizi güvende hissetmiyoruz. Hiçbir yerde kendimizi güvende hissetmiyoruz. Lütfen bu çılgınlığa bir son verin. Bu soykırımı durdurun. Bu insani krizi durdurun” dedi.

Salı günü Gazze’deki El Ahli Hastanesi’ne düzenlenen saldırıda yüzlerce hasta ve hastaneye sığınan yüzlerce sivil hayatını kaybetti.

Siyonist rejim ve ABD, çatışmanın başlangıcından bu yana tek seferlik en büyük saldırı olan saldırıyı gerçekleştirmekle Filistinli silahlı grup İslami Cihad’ı suçluyor.

(Arab News)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *