‘İsrail’in yaptıkları, neden Ukrayna’daki gibi savaş suçu görülmüyor!’

‘İsrail’in yaptıkları, neden Ukrayna’daki gibi savaş suçu görülmüyor!’

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen Safedi, siyonist rejimin abluka altında tuttuğu Gazze’de sivilleri gıda ve ilaçtan mahrum bırakmasının Ukrayna’daki gibi savaş suçu görülmediğine dikkat çekti, “4 bin Filistinlinin öldürülmesi ve 98 bin evin yıkılması meşru müdafaa mıdır?” dedi.

Ürdün Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya platformunda yayımladığı açıklamaya göre, Safedi, 7 Ekim’de işgalci ile Filistinli gruplar arasında başlayan çatışmalarla ilgili yaklaşımlara dikkati çekti.

Siyonist rejim ile Filistin’in çatışmasının ardından Avrupa medyasının tüm organlarıyla Arap yöneticilerine “Masum sivillerin öldürülmesini kınıyor musunuz?” sorusunu yönelttiğini aktaran Safedi, bunu kınadıklarını ve birkaç gün önce Mısır’ın başkenti Kahire’de gerçekleşen Arap Birliği Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda bunu dillendirdiklerini kaydetti.

Ukrayna’daki savaş ile işgal rejiminin Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarına ilişkin çifte standartlı yaklaşımlarına işaret eden Safedi, şunları kaydetti:

“Halkımız soruyor, Ukraynalıları gıda ve ilaçtan mahrum bırakmak savaş suçu oluyor da Gazzeliler mahrum bırakılınca neden savaş suçu olmuyor? Neden Ukrayna ve Yugoslavya’da masum sivillerin öldürülmesi savaş suçu oluyor da Gazze’de olmuyor?”

Uluslararası hukuka göre meşru müdafaa hakkının ne olduğuna bakılması gerektiğine dikkati çeken Safedi, “Basit bir mantıkla konuşalım, 4 bin Filistinlinin öldürülmesi ve 98 bin evin yıkılması meşru müdafaa mıdır?” sorusunu yöneltti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *