İşgalci izni ile Aksa’da cuma namazı

İşgalci izni ile Aksa’da cuma namazı

Ancak siyonist rejimin verdiği izinle Aksa’da namaz kılınabilirken, cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilerden sadece 50 yaş üstü erkeklere ve 65 yaş üstü kadınlar olmak üzere 5 bin kişi bugün Doğu Kudüs’e girip namaz kılabildi

Cuma namazını Aksa’da eda etmek için Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesine gitmek isteyen özellikle 50 yaş altı erkeklere ve 65 yaş altı kadınlara siyonist rejim müsaade etmedi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden ismini vermek istemeyen bir yetkili, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “Caminin avlusu neredeyse boştu ve sadece 5 bin kişi namaz kılabildi.” dedi.

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te siyonist rejimin kısıtlamaları nedeniyle Mescid-i Aksa’ya giremeyen bazı Filistinliler cuma namazını sokaklarda kıldı. Vadi el-Coz Mahallesi’nde toplanan cemaat ise işgal polisinin müdahalesi nedeniyle namaz kılamadan dağılmak zorunda kaldı.

Daha namaz başlamadan işgal polisi, göz yaşartıcı gaz ile cemaate müdahale ederken, Filistinli gençler havai fişekler fırlatarak karşı koymaya çalıştı. Kısa süreli çatışmanın ardından cemaat ara sokaklara dağılarak namaz kılmadan ayrılmak zorunda kaldı. Çevrede, içerisinde pis kokulu kimyasal suyun bulunduğu TOMA ile atlı polislerin de hazır bulunduğu görüldü.

İşgal yönetimi, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da cuma namazını Mescid-i Aksa’da kılmak isteyenlere yaş kısıtlaması getirmişti. İşgal polisi, Aksa’nın da yer aldığı Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesi çevresine ve giriş kapılarına barikatlar kurmuştu.

Mescid-i Aksa’da normalde ortalama 70 bin ila 100 bin kişi cuma namazını kılabiliyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *