Gazze’de İsrail saldırılarında şehid olanların sayısı 950’ye yükseldi

Gazze’de İsrail saldırılarında şehid olanların sayısı 950’ye yükseldi

Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, bölgedeki can kayıpları ile yaralılara ilişkin bilgi verildi. Öte yandan, Gazze Sivil Savunma Müdürlüğü, İsrail bombardımanında yıkılan evlerin çokluğundan dolayı ekiplerinin yetersiz kaldığını duyurdu. Venezuela devlet başkanı, İsrail’i “soykırım” yapmakla suçladı.

İşgal rejimi ablukası altındaki Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı 950’ye çıktı. Gazze’deki Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda 950 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 bin kişinin yaralandığı kaydedildi.

Bakanlık önceki açıklamasında 900 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 bin 500 kişinin yaralandığını belirtmişti.

Gazze büyük bir enkaza dönüşüyor!

Gazze Şeridi’ndeki Sivil Savunma Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Gazze’de birçok bölgede yoğun hava saldırıları sebebiyle çok sayıda kişinin hala enkaz altında olduğu belirtildi.

Yoğun bombardıman ve yıkılan evlerin çokluğundan dolayı sivil savunma ekiplerinin yetersiz kaldığı ve ellerinde yeterli ekipmanın olmadığı ifade edilen açıklamada, yıkılan evlerin enkazına acil müdahale edilemediği için ölü sayısının artma ihtimali olduğuna dikkat çekildi.

Gazze Şeridi’nden İsrail’e Aksa Tufanı saldırısının başladığı 7 Ekim’den bu yana, kentin tüm noktaları İsrail savaş uçakları tarafından yoğun bir şekilde bombalanmaya devam ediyor.

Gazze’nin batısında yaşayanlar, bombardımandan kaçarak evlerinden ayrılıyor

Gazze Şeridi’nin batısındaki mahallelerde yaşayan halkın, İsrail savaş uçaklarının yoğun bombardımanı sebebiyle, evlerinden çıkarak, kentin merkezine sığındığı bildirildi.

Gazze’deki AA muhabirinden alınan bilgilere göre, İsrail savaş uçakları, gece boyunca kentin batısındaki mahalleleri, caddeleri ve binaları yoğun şekilde bombalamayı sürdürdü.

Bombardımanın ardından kentin batısındaki Mecmai Ensar bölgesi, Reşid Caddesi ve sahil şeridinden yoğun dumanlar yükseldi. Hava saldırılarına maruz kalan bölge sakinleri evlerinden çıkarak kentin orta kesimlerine doğru yollara düştü. Kentin doğusundaki Derec, batısındaki Kerame ve kuzeydeki Furkan mahallelerinde yoğun bombardıman devam ediyor.

Öte yandan işgal rejimi ordusundan yapılan açıklamada, Gazze’nin Furkan Mahallesi’nde, onlarca savaş uçağıyla 200’den fazla hedefin vurulduğu duyuruldu. Açıklamada ayrıca sadece Furkan mahallesinde son 24 saat içinde 450 noktanın hedef alındığı vurgulandı.

Maduro, İsrail’i “soykırım” yapmakla suçladı

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Gazze’de ayrım gözetmeksin sivillerin yaşadığı binaların bombalandığını belirterek, İsrail’i Filistin halkına karşı “soykırım” yapmakla suçladı.

Katıldığı programda konuşan Devlet Başkanı Maduro, Birleşmiş Milletlerin (BM) açıklamasını dikkatli ve endişeli şekilde okuduklarını vurgulayarak, “Gazze’de Filistin halkına yönelik soykırım başladı.” dedi.

İsrail’in Gazze’de daha önce defalarca “katliam” yaptığını dile getiren Maduro, “Gazze’de ayrım gözetmeksizin sivillerin yaşadığı binalar vuruluyor, her yer bombalanıyor, kadınlar ve çocuklar her gün ölüyor. Dünyadaki tüm Müslüman kardeşlerime, Hristiyanlara ve Yahudilere sesleniyorum, acil ateşkes için BM’ye çağrıda bulunalım.” vurgusu yaptı.

Maduro, barış müzakerelerinin bir an önce başlaması gerektiğini ve BM kararlarına saygı duyulacak şekilde bağımsız ve egemen bir Filistin Devletinin kurulması gerektiğini söyledi.

Filistin halkının yıllardır her türlü zorbalığa ve ayrımcılığa maruz kaldığını hatırlatan Maduro, “BM, 1967’de uygulanması için zorunlu bir karar yayımladı. Karara göre, İsrail ve Filistin Devleti için çizilmiş sınırlara saygı gösterilecek, aynı zamanda Doğu Kudüs, Filistin’in başkenti olacaktı ancak İsrail’de başa geçen bütün hükümetler devamlı olarak bu kararı çiğnedi.” değerlendirmesinde bulundu.

“Filistin topraklarını iki parçaya böldüler”

Maduro, yeni nesilden Filistin’in tarihine bakmasını isteyerek, “Zulüm, abluka ve haksızlık yıllardır devam ediyor. Haritaya bakarsanız Filistin’in yıllar içerisinde topraklarının nasıl elinden alındığını anlarsınız. Filistin topraklarını iki parçaya böldüler. Uluslararası medya bunu görmek istemiyor yani sağır ve dilsizi oynuyor.” şeklinde konuştu.

Filistin halkını daima savunacaklarını anlatan Maduro, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın iki devletli çözüm çağrısını da desteklediklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsrail ve Filistin’e yönelik açıklamalarına destek veren Maduro, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile tamamen aynı fikirdeyim. Son derece aklı başında kelimeler kullanıyor. BM kararlarına saygılı, adil ve tam barışın sağlanması gerekiyor. İnanıyorum ki bir lider olarak bu duruma müdahale edecek, ateşkesin başarılmasını sağlayacak ve adil bir barışın başlatılmasını çözecek kişi Erdoğan olabilir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *