Petro: Nazilerin toplama kamplarında uyguladıkları, şimdi Gazze’de uygulanıyor

Petro: Nazilerin toplama kamplarında uyguladıkları, şimdi Gazze’de uygulanıyor

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, Nazilerin toplama kamplarında uyguladıklarının şimdi Gazze’ye yönelik uygulandığını, siyonist bakan Gallant’ın Filistinlilere ‘hayvan’ demesinin Nazilerin yahudilerle ilgili sözlerine benzediğini vurguladı.

Kolombiya Devlet Başkanı Gustavo Petro, bloğunda işgal rejimi Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın, “İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket edeceğiz” sözlerini değerlendirdi.

Sputnik’in aktardığına göre, Petro, “Böyle Naziler Yahudiler hakkında konuşuyordu. Demokratik halklar Nazizmin uluslararası politikada canlanmasına izin veremezler. İsrailliler ve Filistinliler uluslararası hukuka tabi insanlar. Bu nefret söylemi devam ederse soykırıma yol açar” diye yazdı.

İsrail’in Kolombiya Büyükelçisi Gali Dagan’ın Petro’ya Kudüs’teki Holokost Anıtı’nı ve Polonya’daki Auschwitz toplama kampını ziyaret etme çağrısını da değerlendiren Kolombiya lideri, “Daha önce Auschwitz toplama kampına gittim ve şimdi bunun Gazze’de nasıl kopyalandığını görüyorum” diye kaydetti.

Daha önce İsrail Savunma Bakanı Gallant, “Elektrik, gıda ve yakıt olmayacak. İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz ve ona göre hareket edeceğiz” ifadesini kullanmıştı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *