Gazze’yi bombalayan İsrail’e Batı kulübünden tam destek

Gazze’yi bombalayan İsrail’e Batı kulübünden tam destek

ABD, Fransa, Almanya, İtalya ve İngiltere liderleri yayınladıkları ortak bildiride, “entegre bir Orta Doğu bölgesinin koşullarını oluşturmak için müttefikler ve İsrail’in ortak dostları olarak birlik ve koordinasyon içinde kalacağız” mesajı verdi. Hamas için terörist ifadesi kullanan batılı liderler, İsrail’in 4. gününde süren Gazze bombardımanına ilişkin bir ifade kullanmadı.

ABD Başkanı Joe Biden, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Olaf Scholz, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, işgal rejiminin maruz kaldığı saldırıyı ele almak için yaptıkları görüşmenin ardından ortak bildiri yayımladı.

Liderler, siyonist işgal rejimi İsrail’e olan kararlı desteklerini vurgularken, “Hamas’ı ve korkunç terör eylemlerini kesin bir dille kınadıklarını” bildirdi. “Hamas’ın terör eylemlerinin hiçbir gerekçesi, hiçbir meşruiyeti olmadığını ve evrensel olarak kınanması gerektiğini açıkça belirtiyoruz.” ifadesini kullanan batılı liderler, terörün haklı bir gerekçesi olamayacağı mesajını verdi.

Liderler, “Son günlerde dünya, Hamas teröristlerinin, evlerinde aileleri katletmesini, müzik festivalinde eğlenen 200’den fazla genci katletmesini ve halihazırda rehin tutulan yaşlı kadınları, çocukları ve tüm aileleri kaçırmasını dehşetle izledi.” ifadelerini kullandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *