Hamas, İslam dünyasını Aksa Tufanı’na katılmaya çağırdı

Hamas, İslam dünyasını Aksa Tufanı’na katılmaya çağırdı

Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Batı Şeria’ya ayrıca, Arap ve İslam ülkelerine Aksa Tufanı saldırılarına katılma çağrısında bulundu. İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, Aksa Tufanı operasyonuna katıldıklarını duyurdu.

Hamas Hareketi sözcüsü, Aksa Tufanı operasyonunun siyonist İsrail işgalinin devam eden suçlarına yanıt olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Filistin Safa Haber Ajansı’na göre, Hamas Siyasi Birim Başkan Yardımcısı Salih El-Aruri, Batı Şeria’nın bu savaşta son söz olduğunu ifade ederek, savaşın Batı Şeria’daki tüm yerleşim birimleriyle çatışmaya yol açabileceğini bildirdi. Aruri, tüm halkını Aksa Tufanı operasyonuna katılmaya davet etti.

Hamas yetkilisi, “Hepimiz bu savaşta mücadele etmeliyiz, özellikle de Batı Şeria’daki direniş savaşçıları. Gazze Şeridi’ndeki mücahitler, Mescid-i Aksa’yı savunmak ve tutukluları özgürleştirmek amacıyla geniş çaplı bir operasyon başlattı” dedi.

Aruri ayrıca, Arap ve İslam ülkelerine Aksa Tufanı saldırılarına katılma çağrısında bulundu.

Hamas bugün, İsrail’e yönelik binlerce roketin atılmasını da içeren, Aksa Tufanı adı altında benzeri görülmemiş bir saldırı başlattı. Yerel kaynaklar, çok sayıda İsrail askerinin yakalanıp Gazze Şeridi’ne nakledildiğini bildirdi.

İsrail ordusu, Filistinlilerin İsrail’e, ülkenin güneyi ve merkezine yüzlerce roket atmayı da içeren geniş çaplı bir saldırı başlattığını ve Gazze sınırına yakın güney şehirlerine savaşçılar gönderdiğini açıkladı.

Ordu, Hamas’ın ‘roket fırlatmayı ve teröristlerin İsrail topraklarına sızmasını içeren bir terör operasyonu başlattığını’ belirterek ‘savaş durumuna’ geçti.

İslami Cihad’dan tam destek

Alman Haber Ajansı’nın haberine göre, İslami Cihad Hareketinin askeri kanadı Kudüs Tugayları, bugün (Cumartesi) Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının işgalciye yönelik başlattıkları Aksa Tufanı Operasyonuna katıldıklarını duyurdu.

‘Ebu Hamza’ olarak bilinen Kudüs Tugayları’nın sözcüsü, kendilerinin (Kudüs Tugayları) ‘Aksa Tufanı’nın bir parçası olduğunu ve İzzeddin el-Kassam Tugaylarının yanında savaştıklarını’ belirtti.

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları Komutanı Muhammed ed-Dayf, İsrail’e karşı başlattıkları Aksa Tufanı’nın ilk aşamasında 5 bin roket ve havan fırlattıklarını duyurdu.

Yerel kaynaklar, çok sayıda İsrail askerinin yakalandığını ve aralarında ölülerin de bulunduğu bir kısmının Gazze Şeridi’ne nakledildiğini bildirdi.

(Şarku’l Avsat)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *