Abbas yönetimi Ramallah’ta toplandı

Abbas yönetimi Ramallah’ta toplandı

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın abluka altındaki Gazze Şeridi’nden İsrail’e başlattığı “Aksa Tufanı” operasyonuna ilişkin gelişmeleri görüşmek üzere Mahmud Abbas, üst düzey sivil ve güvenlik yetkililerini Ramallah’ta topladı.

Filistin resmi haber ajansı WAFA’ya göre, Abbas, toplantıda yaptığı konuşmada, Filistin halkının himaye edilmesinin zorunlu olduğunu belirterek, “İşgal güçleri ve yerleşimcilerin terörüne karşı Filistin halkının kendini koruma hakkı vardır” dedi.

Filistin Devlet Başkanı, “İsrail işgali ve yerleşimci çeteler tarafından işlenen suçlara karşı Filistin halkı evlatlarının sebatı ve dirençle ayakta kalmaları için tüm gerekli unsurların sağlanması” talimatı verdi.

Abbas, bugün Filistin yönetimindeki lider kadrosuyla yapılacak bir toplantıya başkanlık edecek.

Hamas’ın operasyonu

Kassam Tugayları bu sabah işgal altındaki topraklara “Aksa Tufanı” isimli kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurmuştu. Gazze’den işgalci yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

“Aksa Tufanı” operasyonu üzerine işgal ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı.

Siyonist acil yardım servisi Kızıl Davut Yıldızı, Gazze Şeridi’nden düzenlenen saldırılarda 22 İsraillinin öldüğünü duyurdu.

Filistin resmi ajansı WAFA’da yer alan haberde, işgal ordusu ile Filistinli gruplar arasında çıkan çatışmalarda, 4 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 5’inin yaralandığı bildirildi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *