Ebu Merzuk: Gaz bizim gazımız

Ebu Merzuk: Gaz bizim gazımız

“Ortadoğu’nun Geleceğinde Filistin’in Yeri” isimli toplantı için İstanbul’da bulunan Filistin Direniş Hareketi HAMAS liderlerinden Musa Ebu Merzuk, İsrail’in gasbettiği Filistin gazının Türkiye aracılığıyla Avrupa’ya taşınması hususunu değerlendirdi.

Toplantı için İstanbul’da bulunan HAMAS liderlerinden Musa Ebu Merzuk, Millî Gazete’nin yönelttiği, “Geçtiğimiz günlerde New York’ta düzenlenen BM Zirvesi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İsrail rejimi Başbakanı Benjamin Netanyahu bir araya geldi. Yapılan görüşmede, İsrail’in gasbettiği Filistin gazının Avrupa’ya ihraç edilmesi konusu da masaya yatırıldı. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna cevap verdi.

Ebu Merzuk, İsrail ile hiçbir ilişkiyi kabul etmediklerini belirtti ve gelecekte İsrail diye bir şey olmayacağını kaydetti. İsrail rejimi ile Türkiye arasında yapılan görüşmeleri de değerlendiren Ebu Merzuk, “Biz ilke olarak İsrail ile yürütülen ilişkilere karşıyız. Gaz meselesine gelince, gaz bizim gazımız. İsrail tarafından çalınan ve gasbedilen bir gaz söz konusu. Gazze açıklarında büyük kaynaklar var” dedi.

Türkiye ile İsrail arasındaki gaz anlaşmasının ABD tarafından talep edildiğini de dile getiren Ebu Merzuk, bu görüşünü Rusya-Ukrayna Savaşı’nın AB’de gaz açığı oluşturmasına dayandırdı.

Kaynak: İşgal rejimi ordusu

Filistinlilere ait olan doğal gazı çıkaran ve 2020 yılından beri de sıvılaştırarak satan Siyonist İsrail’in son hedefinin, gasbettiği gazı Türkiye üzerinden Avrupa’ya satmak olduğu biliniyor.

İsrail rejimi, yıllardır Filistin’e ait 2.200 milyar metreküp doğal gaz yataklarına sahip Leviathan ve Tamar doğal gaz sahalarını gasbedip sıvılaştırarak Avrupa’ya ihraç ediyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *