Gazze’deki Filistinliler İsrail’den cenazelerini istiyor

Gazze’deki Filistinliler İsrail’den cenazelerini istiyor

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Filistinliler, işgal güçleri tarafından şehid edildikten sonra alıkonulan cenazelerin teslim edilmesi talebiyle gösteri düzenledi. İşgalci, şehitlerin cenazelerini ‘Rakamlar mezarlığı’ adı verilen bir yerde tutuyor. Bu mezarlıkta mezarların üzerinde isimler yerine rakamlar bulunuyor.

Filistin Ulusal ve İslami Güçler Koalisyonuna bağlı Esirler Komitesi tarafından “Onlar Rakam Değil” sloganıyla düzenlenen gösteride Filistinliler, yakınlarının naaşlarının kendilerine iadesini talep etti.

Gazze’deki İttisalat Kavşağı’ndan Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önüne kadar yürüyen göstericiler, Filistin bayraklarının yanı sıra naaşları alıkonan yakınlarına ait resimler ile sembolik tabutlar taşıdı.

Filistin Esirler Bakan Vekili Bahaaddin el-Medhun, burada yaptığı konuşmada, “İsrail’in esir aldığı şehitlerin cenazeleri, uluslararası kurumların korumayı başaramadığı bir insanlık sorunudur.” dedi.

İşgal rejiminin alıkoyduğu cenazelerin teslimi için “daha fazla mücadele edilmesi” gerektiğini vurgulayan Medhun, bu konunun gündeme gelmesi için daha çok eylem yapılmasını istedi.

Medhun, uluslararası kuruluşlardan ve insan hakları örgütlerinden “İsrail’in uluslararası hukuka saygı göstermeye zorlanmasını ve şehitlerin cenazelerinin tesliminin sağlanmasını” talep etti.

İşgal rejimi cenazeleri de vermiyor

İsrail yönetimi, öldürdükten sonra alıkoyduğu Filistinlilerin naaşını “Rakamlar Mezarlığı” adı verilen ve üzerinde isimler yerine yalnızca rakamların bulunduğu mezarlara defnediyor. Şehitlerin Naaşlarını Geri Alma Girişimi’ne göre İsrail tarafından 1967 yılından bu yana çeşitli şekillerde katledilen 256 Filistinlinin naaşı Rakamlar Mezarlığı’nda tutuluyor.

Şehitlerin Naaşlarını Geri Alma Girişimi tarafından 27 Ağustos’ta yapılan yazılı açıklamada, “İsrail’in elinde geçen yıl 27 Ağustos’ta 103 naaşın olduğu, halihazırda ise morglarda 142, Rakamlar Mezarlığı’nda da 256 naaşın bulunduğu” ifade edilmişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *