Kurtulmuş: Atatürk’ü minnetle anıyoruz

Kurtulmuş: Atatürk’ü minnetle anıyoruz

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Sivas Kongresi’nin 104. yıl dönümü dolayısıyla sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj paylaştı. 

Kurtulmuş mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Sivas Kongresi, manda ve himayenin kesin olarak reddedildiği, aziz milletimizin hürriyet, istiklâl ve istikbâl mücadelesi verdiği o çetin günlerin ve Millî Mücadele’nin dönüm noktalarından biridir.

Sivas Kongresi’nin çok önemli bir ilkesi, hatta davası ve mefkuresiydi bağımsızlık…

Millî irade, bağımsızlık ve Misak-ı Millî ruhunu Millî Mücadele’mizin yol haritası olarak tanzim eden Sivas Kongresi’nde tam bağımsız Türkiye’nin yolu açılmış, tarihimizin en zor dönemlerinde Millî Mücadele’ye karargâh olan, Kurtuluş Savaşı’nı da yönetecek ilk Meclisimizin de temelleri atılmıştır.

Misak-ı Millî’nin millet için büyük bir şeref ve ayağa kalkarak bağımsızlık savaşı vermek adına en yüksek değerler manzumesi olduğu, Sivas Kongresi’nde en gür sesle tüm dünyaya ilan edilmiştir.

Biliyoruz ki; 104 yıl evvel şanlı ecdadımızın yaktığı bağımsızlık meşalesi, emin adımlarla yürüdüğümüz ‘Güçlü ve Büyük Türkiye’ yolumuzu aydınlatıyor…

Sivas Kongresi’nin yıl dönümünde, bizlere bu mukaddes vatanı emanet bırakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere şanlı bayrağımız için şehit olan tüm Millî Mücadele kahramanlarımızı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Ruhunuz şâd olsun…”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *