İsveç, İslam ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek istiyor!

İsveç, İslam ülkeleriyle ilişkilerini geliştirmek istiyor!

Geçtiğimiz günlerde İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi devletlerin büyükelçileri ile bir toplantı yapan İsveç Dışişleri Bakanı Billström, Kur’an yakılmasını engellemek için düzenleme yapacaklarını ve görevinin büyük bir bölümünü İslam ülkeleriyle ilişkileri geliştirmeye ayıracağını söyledi.

İsveçli Bakan, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırıları ele almak amacıyla İsveç’te bulunan İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) ülkelerinin büyükelçileriyle toplantı gerçekleştirdi.

Toplantı sorası Dışişleri Bakanlığının resmi sitesinden görüntülü ve yazılı açıklama yapan Billström, “Yapıcı ve güzel bir görüşme gerçekleştirdik. Bundan sonra görevimin büyük bir bölümünü Müslüman ülkelerle ilişkileri geliştirmeye ayıracağım.” ifadelerini kullandı.

Kur’an-ı Kerim yakanların provokatör olduklarını söyleyen Billström, “İslamofobik eylemler, hangi biçimde olursa olsun İsveç hükümeti tarafından reddediliyor. Bu, hükümetin görüşünü yansıtmaz. İslam’ın ayrılmaz bir parçası olan Müslümanlar için sadece açık bir provokasyon teşkil etmiyor, Kur’an veya herhangi bir kutsal kitaba yapılan saygısızlık, İsveç toplumu tarafından da son derece saldırgan ve saygısız bir eylem olarak kabul ediliyor.” sözlerini sarfetti.

Billström, kutsal kitapların yakılmasını önlemeye yönelik Kamu Düzeni Yasası’nda değişiklik yapmak için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • kadir yavuz
    14 Kasım 2023, 10:40

    tevratta kuzeyden gelen yok edıcı bır kavım yahudilerın soyunu yok edecek denıyor. ben baktım bu kavım vıkıngler olabılır sadece. bu yok edışı başka hıc bır kavım beceremez. isveç ve norveç musluman olacaklar. israile isveç jetlerıyle saldırıp ingeltereyı abd yı israılı yok edecekler. 05423387759

    REPLY