Pakistan, Venezuela ve Macaristan’dan Erdoğan’a tebrik

Pakistan, Venezuela ve Macaristan’dan Erdoğan’a tebrik

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban, yayımladıkları mesajlarda Erdoğan’a tebrikte bulunurken, Pakistan Başbakanı Şerif Erdoğan’ı, Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına davet etti.

Pakistan Başbakanı Şerif, Pakistan hükümeti ve halkı adına Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi dolayısıyla en içten tebriklerini iletti ve başarılarının devamını diledi. Şerif, Türkiye’nin son 20 yılda, her alanda attığı adımların en dikkat çekici başarı örneği olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılına değinen Şerif, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilerleme ve refah yolunda önderlik etmeye devam etmesinin tam yerinde bir durum olduğunu aktardı. Şerif, bölgesel barışı teşvik etme çabaları, diplomasi ve diyaloğa olan bağlılığı için Erdoğan’a teşekkürlerini iletti.

Pakistan’ın Türkiye ile kardeşlik bağlarını daha da güçlendirme ve çeşitli stratejik ortaklıkları geliştirme taahhüdünü yineleyen Şerif, Erdoğan’ı İslamabad’da düzenlenmesi planlanan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyinin 7. Toplantısı’na davet etti.

Şerif, Erdoğan’ın “Göreve Başlama Töreni”ne de katılmıştı.

Venezuela

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Twitter hesabından paylaştığı klipte, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törene, Ankara ve İstanbul’dan görüntülere yer verdi.

Erdoğan’ın tören sırasında Devlet Başkanı Maduro’ya teşekkür ettiği cümleleri klipte gösteren Maduro, “Venezuela ve Türkiye, hakların refahı ve ikili ilişkilerin daha da derinleştirilmesi için birlik içinde hareket ediyor. Kardeşim Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı döneminin yeni aşaması çerçevesinde, Türkiye Cumhuriyeti refah yolundadır. Bağlılık, Egemenlik ve Demokrasi!” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişinde eski Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu tarafından karşılandığı görüntüleri takipçileriyle paylaşan Maduro, ayrıca Erdoğan’ın miting görüntülerini ve halkın sevinç anlarını klipte gösterdi.

Macaristan

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Twitter’da yaptığı paylaşımda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yemin töreninde, seçim zaferinden ötürü tebrik ettiğini belirterek, “Barış yanlısı duruşu Macaristan için yeni bir soluk gibi.” ifadesini kullandı.

Tören nedeniyle Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyareti ve törenden karelerin yer aldığı bir videoyu paylaşan Orban, “Erdoğan’ın zaferine taze bir hava gibi ihtiyacımız var ve ayrıca o barıştan yana. Kazanmasaydı, savaş yanlısı bir Türk Cumhurbaşkanı olacaktı ve bunun sonuçlarını tahmin etmek zor olacaktı. Türkiye Cumhurbaşkanı’nın, Ukraynalılar ve Ruslar arasındaki tahıl meselesinde, tahıl krizinde yaptığı gibi arabuluculuk yapma şansı var.” değerlendirmesinde bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *