“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıldı

“Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atıldı

İstanbul’da NEF Stadyumu’nda oynanan Galatasaray- Sivasspor maçı öncesinde taraftarlar “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atarken, New York’ta 40’ıncısı düzenlenen Türk Günü Yürüyüşünde de ‘Atam İzindeyiz’ pankartları taşındı, ‘İzmir Marşı’ söylendi, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atıldı.

Hafta sonu yapılan lig maçında, Galatasaray ile Sivasspor karşı karşıya geldi. Maç öncesinde tezahürat yapan taraftarlar “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atılmasının ardından tribünden alkışlar yükseldi.

Ayrıca yine hafta sonu Adana’da oynanan Adana Demirspor-Beşiktaş maçının sona ermesinin ardından tribünde galibiyeti kutlayan Beşiktaşlı taraftarlar İzmir Marşı’nı okuduktan sonra “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganı attılar.

Birkaç gün önce oynanan Fenerbahçe ile Trabzonspor arasındaki maçta da, Fenerbahçeli taraftarlar İzmir Marşı’nın yanı sıra “Türkiye laiktir laik kalacak” ve “Meclis’te Hizbullah istemiyoruz” sloganları atmışlardı.

New York’ta ‘Atam izindeyiz’ pankartı

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından Manhattan’da düzenlenen yürüyüşe sağanak yağmura rağmen binlerce kişi şemsiye ve yağmurluklarıyla katıldı.

40’ıncı kez yapılan Türk Günü Yürüyüşü’ne, Türkiye’nin Birlemiş Milletler Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sedat Önal, Türkiye’nin New York Başkonsolosu Reyhan Özgür ve KKTC New York Temsilcisi Mehmet Dana da katıldı. Yürüyüşe Washington Büyükelçisi Murat Mercan katılmadı.

Voa News’un aktardığına göre, Türk Günü Yürüyüşünde, ‘Atam İzindeyiz’ pankartları taşındı, ‘İzmir Marşı’ söylendi, ‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ sloganları atıldı.

Washington Büyükelçisi Murat Mercan 40’ıncı Türk Günü Yürüyüşü nedeniyle bir video mesaj yayınladı. Mesajda,”Bu yıl Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını kutluyoruz. Yaşadığımız deprem felaketinden sonra Amerika’nın her yerinde yaşayan vatandaşlarımızın gösterdiği birlik ve beraberlik, yardımseverlik, büyük aşk ve heyecanla yardım götürme çabaları hepimizin gözlerimizi yaşarttı. Hepinize şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Gülay Aydemir de “Burada Türkiye cumhuriyetimizin yüzüncü yılını, Atatürk’ümüzün Samsun’a çıkışının 104’üncü yılını kutlamaya geldik. Herkes yağmur demedi ve yürüdü” dedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *