Polis korumasındaki yahudiler Aksa’yı basacaklar

Polis korumasındaki yahudiler Aksa’yı basacaklar

Yahudilerin 5-13 Nisan’daki Hamursuz (Pesah) bayramı vesilesiyle yahudi grupların Mescid-i Aksa’ya baskın düzenlemesi beklenirken, saldırgan gruplar işgalci İsrail polisi korumasında olacak. Yahudi gruplar Aksa’da kurban kesecek yahudilere de ödül verecekler.

Yahudilerin 5-13 Nisan’daki Hamursuz bayramı sırasında Mescid-i Aksa’ya baskınlarının yanı sıra ramazan ayında Aksa’da ibadet eden ve itikafa giren Müslümanlara yönelik saldırılarının artmasından endişe ediliyor!

AA muhabiri, yahudilerin Mescid-i Aksa’ya baskın ve provokasyon çağrılarına ilişkin gelişmeleri derledi.

Hozirim Lazar adlı yahudi yerleşimci grup, Hamursuz Bayramı öncesinde destekçilerini Mescid-i Aksa’nın kapılarında toplanmaya davet etti. İsrail rejimi işgali altındaki Doğu Kudüs’ün Eski Şehir bölgesinde Arapça ilan yayımlayan Hozirim Lazar, kurbanlık almak için Harem-i Şerif yakınındakilerden fiyat istedi.

Bunun yanı sıra çeşitli yahudi gruplar Mescid-i Aksa’da kurban kesebilecek kişiye 25 bin şekel, kurban kesme girişimi sırasında gözaltına alınma durumunda ise 2 bin 500 şekel verileceğine dair duyurular yaptı.

Hahamlardan siyonist liderlere ‘bize izin verin’ mektubu

Al Jazeera’nin konuya ilişkin haberinde, yahudi 15 hahamın işgalci İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir’e mektup yazdığı belirtildi. Mektupta, Netanyahu ve Ben-Gvir’den Yahudi yerleşimcilerin Hamursuz bayramında Mescid-i Aksa’da kurban kesmeleri için izin verilmesini isteyen hahamlar, kurban kesmeyi başaranlara 5 bin 500 dolar değerinde ödül verilmesini önerdi.

Baskınlara karşı Müslümanlara Aksa’da itikaf çağrısı

Hamursuz Bayramı sırasında baskın bekleyen Filistinliler ise ramazan ayında Müslümanlara Mescid-i Aksa’da itikaf çağrısında bulundu.

Yahudiler geçen sene de Hamursuz bayramı sırasında Aksa’ya yönelik baskın çağrılarını artırmıştı. Mescid-i Aksa’da kurban kesilmesi yönündeki yönündeki çağrılar bölgede gerginliği tırmandırırken İsrail polisi çeşitli önlemler almıştı. Yahudiler, Mescid-i Aksa’nın yahudiler için kutsal olduğuna inanılan “Tapınak Dağı” üzerine kurulduğunu savunuyor.

Nablus’ta iki şehid

İsrail güçlerinin işgal altındaki Batı Şeria’nın Nablus kentine düzenlediği baskında 2 Filistinli hayatını kaybetti.

AA muhabirine konuşan görgü tanıkları, Nablus’un Eski Şehir bölgesi ve El-Mahfiyye Mahallesi’ne baskın düzenleyen işgalci İsrail güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında çatışma çıktığını aktardı. Çatışmaların ardından işgalci güçlerin bölgeden ayrıldığı kaydedildi.

Aslanlar İni açıklama yaptı

Nablus merkezli Filistinli direniş grubu “Aslanların İni”, yaptığı yazılı açıklamada, silahlı direnişçilerin İsrail güçlerinin baskınına ateş açarak ve el yapımı patlayıcı kullanarak karşılık verdiğini duyurdu.

İşgalci İsrail ordusundan yapılan açıklamada ise baskının, işgal askerleri, özel kuvvetleri ve İç İstihbarat Servisi Şin-Bet (Şabak) tarafından düzenlendiği belirtildi. Baskında, 25 Mart’ta Nablus’a bağlı Huvvara beldesinde düzenlenen ve 2 İsrail askerinin yaralandığı silahlı saldırıyı düzenleyen kişiye yardım eden iki Filistinlinin hedef alındığı iddia edildi.

Baskın sırasında İsrail güçleri ile Filistinli direnişçiler arasında çatışma çıktığı bilgisi verilen açıklamada, bazı Filistinlilerin isabet aldığı kaydedildi. Açıklamada ölü sayısına ilişkin bilgi verilmedi.

İşgalci İsrail ordusunun açıklamasında ayrıca gece saatlerinde Batı Şeria’nın Vadi Siman beldesine düzenlenen bir diğer baskında Filistinli direnişçi gruplarına mensup olduğundan şüphelenilen bir Filistinlinin gözaltına alındığı aktarıldı.

İşgalci İsrail ordusu ve yahudi yerleşimcilerin saldırı ve baskınlarında yılbaşından bu yana aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 94 Filistinli öldürüldü.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *