Demokratlar, Londra’da ‘iftar için’ bir camide toplandı

Demokratlar, Londra’da ‘iftar için’ bir camide toplandı

Uluslararası Demokratlar Birliği tarafından İngiltere’nin başkenti Londra’da iftar programı düzenlendi. Aziziye camiinde düzenlenen programa Türkiye’nin İngiltere Büyükelçisi ile Başkonsolosu katıldı.

Uluslararası Demokratlar Birliği’nin Londra’daki Aziziye Camii’nde yapılan iftar programına, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bekir Utku Atahan, Uluslararası Demokratlar Birliği İngiltere Başkanı Erdal Yetimova ile Londra’da yaşayan Türk vatandaşları katıldı.

İftar programı öncesi konuşan Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Koray Ertaş, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ramazana buruk girildiğini ifade etti. Türk milletinin, görüş farklılıklarına bakmaksızın zor zamanlarda bir araya geldiğini kaydeden Ertaş, İngiltere’de de Türk toplumunun, Müslüman toplumun ve Britanyalıların bir araya gelerek Türkiye’ye destek verdiğini söyledi.

Uluslararası Demokratlar Birliği İngiltere Başkanı Erdal Yetimova da konuşmasında Türk derneklerinin yoğun bir çalışmayla yardımlar toplayıp Türkiye’ye gönderdiğini ifade etti. Bundan sonraki süreçte de yardımların süreceğini kaydeden Yetimova, iftar programı kapsamında da yardım toplanacağını belirtti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *