Erdoğan: Hüda Par tamamıyla yerli ve milli bir yapı

Erdoğan: Hüda Par tamamıyla yerli ve milli bir yapı

Hüda Par’a yapılan ittifak teklifi üzerine başlayan tartışmalar üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan “HÜDA-PAR’a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var. Bunların hepsini zaten HÜDA-PAR yetkileri kabul etmiyorlar. Bizim terör örgütleriyle yakından, uzaktan hiçbir ilgimiz olmamıştır, olmaz diyorlar. Tamamıyla yerli ve milli bir yapı.” dedi.

NTV canlı yayınında Seda Öğretir, Ahmed Arpat, Nazlı Çelik ve Burhanettin Duran’ın sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüda Par’la ilgili şunları söyledi:

Cumhur İttifakı’nı 14 Mayıs seçimindehn de zaferle çıkacağından ittifak olarak hiçbir kuşkumuz yok. Cumhur İttifakı siyasette birlik ve beraberliğin, samimiyetin adresi. Yerli ve milli siyaset yapan, milletin değerleriyle barışık siyasi partilere kapımız açık. Şu anda Cumhur İttifakı’nın içerisinde yer alan gerek BBP gerek HÜDA-PAR’la ilgili uydurma yaklaşımlar var. Biz burada bir defa ittifakımızın ilkelerinde zaten uyumlu olmuşuz. Bu uyum olmasa zaten bu yolda yürüyemeyiz.

HÜDA-PAR’a yakıştırılmak istenen bazı çirkinlikler var. Bunların hepsini zaten HÜDA-PAR yetkileri kabul etmiyorlar. Bizim terör örgütleyile yakından, uzaktan hiçbir ilgimiz olmamıştır, olmaz diyorlar. Tamamıyla yerli ve milli bir yapı. Zaten yerli ve milli olmayan bir yapıyla bizim yol yürümemiz de mümkün değil. HÜDA-PAR da Cumhur İttifakı’na desteğini bundan dolayı açıkladı. Bu desteği çok önemli ve kıymetli buluyorum. Yeni gelişmeler, ittifaka katılımlar olursa da bunu olumlu karşılarız.

İttifakımızda birliktelikleri yedili masa gibi koltuk pazarlığı üzerinden değil ilkeler üzerinden yürütüyoruz. İlkesel olarak aynı noktada buluştuğumuz tüm siyasi partilere kapımız açık. Karabağ’da, Kızılelma’da buluşabiliyorsak ayrı kalmamız diye bir şey yok. Süreç içerisinde takvimi aynen uygulayabiliyorsak seve seve. Kapımızı kapatmamız mümkün değil. Ama zaten şurada fazla da bir zaman kalmadı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *