Rus gizli servisi FSB binasında patlama

Rus gizli servisi FSB binasında patlama

Önceki gün Karadeniz’de bir ABD drone’unu düşüren Rusya’nın gizli servisi FSB’nin, Ukrayna’ya 110 km. mesafede bulunan Rostov-on-Don şehrindeki karargahında büyük bir patlama oldu.

Ukrayna sınırına komşu konumdaki Rostov-on-Don’da yer alan FSB karargahındaki patlamayı, devasa bir yangın izledi. Yerel medya, en az bir kişinin öldüğünü ve yaralılar olduğunu bildiriyor.

Rusya gizli servisi FSB’nin Rostov-on-Don şehrindeki karargahında dün bir patlama meydana geldi. Ukrayna sınırına yaklaşık 110 kilometre mesafede yer alan şehirdeki FSB binasında gerçekleşen patlamayı büyük bir yangın izledi.

Milliyet’in aktardığına göre, patlamanın cephanelikteki mühimmatın infilak etmesi sonucu meydana geldiği bildiriliyor. Binanın tamamını saran alevler, gökyüzüne yoğun şekilde siyah dumanların yükselmesine neden oldu. TASS haber ajansı, patlamada en az bir kişinin öldüğünü ve iki kişinin de yaralandığını duyurdu.

Rostov-on-Don şehri, Rusya için hayli kritik bir konumda yer alıyor. Azak Denizi’nin en kuzeyinde yer alan şehir, Moskova’nın işgal etmeyi başardığı Ukrayna’nın güney sınırına komşu. Rus donanmasının Karadeniz Filosu’ndaki bazı savaş gemilerine ev sahipliği yapan şehirde, aynı zamanda bir hava üssüde bulunuyor.

Rus yetkililer bir dizi patlama ve yangının, Vladimir Putin’in Ukrayna’daki savaşına karşı çıkan kişilerin sabotajlarından kaynaklanabileceğinden korkuyor. Çünkü Putin, Rusya’nı istihbarat gücü olan ve sınır muhafızlarını da içeren FSB gizli servisinin eski başkanı.

Ukrayna istihbarat şefi Tümgeneral Kyrylo Budanov geçtiğimiz ay Forbes’a Rusya’nın birçok olağan patlama ve yangına tanık olduğunu söyleyerek ‘Bunların çoğu tesadüf değil’ dedi.

28 Şubat tarihinde ise Belaruslu sabotajcılar Rusya’ya ait Beriev A-50 tipi erken uyarı uçağına insansız hava aracı (İHA) ile saldırı düzenledi. Söz konusu uçağın değeri ise yaklaşık 280 milyon euro. Bu uçaktan ise Rusya’da sadece 9 adet bulunduğu biliniyor. Belarus’ta hükümet karşıtı örgüt BYPOL’un lideri Aliaksandr Azarov yaptığı açıklamada, söz konusu saldırının planlanmasının birkaç ay sürdüğünü ve “partizanların” gelecekte daha fazla eylem gerçekleştirmeye çalışacaklarını söyledi.

Uçak sabotajından saatler sonra ise bir insansız hava aracı, başkent Moskova yakınlarındaki Kolomna’da bulunan bir köyde düştü.  Rus yetkililer ise Gazprom’a ait doğalgaz dağıtım istasyonunun dibine kadar ulaşan insansız hava aracının kimseyi yaralamadığını açıkladı. İnsansız hava aracının bulunduğu konum, başkent Moskova’ya 110 kilometre uzaklıkta. İlk kez Kremlin’e bu kadar yakın bir tehdit kayıtlara geçti.

Rusya’nın bazı bölgelerinde ise bir süredir radyo ve televizyonlar hackleniyor. TV kanallarından bir hava saldırısının gerçekleşeceğine dair mesaj yayınlanırken vatandaşlar sığınaklara çağrılarak korku iklimi yaratılıyor.

Karadeniz’de düşürülen Amerikan drone’u krizi

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *