Blinken-Erdoğan görüşmesi havalimanında yapıldı

Blinken-Erdoğan görüşmesi havalimanında yapıldı

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi. Basına kapalı görüşmeye Flake ve Çavuşoğlu da katıldı.

Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu’ndaki kabul, basına kapalı gerçekleştirildi. Kabulde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD’nin Ankara Büyükelçisi Jeffry Flake de yer aldı.

Blinken’ın Anıtkabir ziyareti

Blinken Atatürk’ün mozolesini ziyaret etti, çelenk bırakarak saygı duruşunda bulundu. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın beraberindeki heyette ABD’nin AnkaraBüyükelçisi Jeff Flake de yer aldı. Anıtkabir Özel Defteri’ni de imzalayan Blinken deftere şunları yazdı:

“Türk ulusu ve Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’e saygılarımı sunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Elim bir afetin yaşandığı bu dönemde stratejik ortağımız ve NATO müttefikimiz Türkiye’ye destek olurken, bugün burada Amerikan halkını temsil ediyor olmaktan dolayı kendimi ayrıcalıklı addediyorum. Cumhuriyetin doğuşundan bu yana halklarımız arasında var olan bağ, bilhassa son derece büyük bir kederin yaşandığı bu günlerde derin, sağlam ve güçlü olmayı sürdürmektedir.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *