Haluk Levent: Acil konut yaptıracağız

Haluk Levent: Acil konut yaptıracağız

Ahbap Derneği’nin kurucusu ve başkanı Haluk Levent, “İşimizin başındayız. Daha önce açıkladığımız planları harfiyen uygulayacağız. Bu bütçenin biraz daha fazla miktarı tekrar bağış olarak gelince acil eylem planımıza geçtik ve evi yıkılmış canlarımıza konut yaptırmaya karar verdik!” ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası yardım çalışmaları ile dikkat çeken kuruluşlardan biri olan Ahbap Derneği’nin kurucusu ve başkanı Haluk Levent, dün akşam saat 22.00’de bir açıklama yapacağını duyurmuş, daha sonra, çok spekülasyon yapıldığını belirterek açıklamasını öne çekti.

Twitter hesabından açıklama yapan Levent, “O kadar çok spekülasyon yapıldı ki herkes ama herkes toplanan bağışlara el konulacağını, Kızılay’a ya da Afad’a aktaracağımı yazıp çiziyor. Olay daha çok büyümesin diye açıklamamı erkenden yapayım dedim” ifadelerini kullandı.

Levent paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Açıklayacağım durumdan önce şunu söyleyeyim. Sizin paranız benim namusum! Hiç kimseye kuruluşa vermem! Veremem! Kimse de benden istemedi! Şu an yüzbinlerce insan evsiz donuyor. İlk iş TOKİ ile görüştüm. Acil konut yaptıracağız! Açıklayacağım konu şuydu: Son 2 günde bazı işgüzarların sahada AHBAP faaliyetlerinin çalışmalarını aksatmaya yönelik girişimleri olduğunu gördük. Tıkanma noktasına gelmiştik. Dünden beri ilgili yerlere onları şikayetimizi belirttik. Sağ olsun yetkililer olayı çözdüler. Sahadayız”

İşimizin başındayız. Daha önce açıkladığımız planları harfiyen uygulayacağız. Bu bütçenin biraz daha fazla miktarı tekrar bağış olarak gelince acil eylem planımıza geçtik ve evi yıkılmış canlarımıza konut yaptırmaya karar verdik! Bilginize

Bütün firmalarla görüşeceklerini belirten Levent, “Hepsini tek tek AHBAP’a çağıracağız. Hangisi uygun fiyat ve bilimsel verilere göre teklif verirse o şirkete yaptıracağız. Unutmayın AHBAP’a kimse yanlış yapamaz” ifadelerini kullandı.

Tüm televizyon kanallarında ortak yayınlanan, AFAD ve Kızılay’a bağış toplanan canlı yayın sırasında bir paylaşım daha yapan Haluk Levent şu ifadeleri kullandı:

“TV’ye bağlanmak istedim ama olmadı. Yıllarca beraber çalıştığımız eskisinden yeni yöneticisine kadar görüştüğüm bildiğim hatta yangınlarda sellerde özverili çalışmalarına tanık olduğum AFAD emekçileri geldi aklıma. Onlara selam olsun. Ben de 500 bin ₺ bağış açıklıyorum.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *