Dilipak: Bakıyorum da siyasilere Allah’ın yardımından söz etmiyorlar

Dilipak: Bakıyorum da siyasilere Allah’ın yardımından söz etmiyorlar

Deprem konusunda uzun soluklu bir mücadeleye hazır olmamız gerek diyen Abdurrahman Dilipak, “Bakıyorum, ne siyasiler, ne diğer yetkililer, Allah’ın yardımından söz etmiyorlar. Kaderden, ecelden, Dua’dan söz etmeye korkuyor sanırım birileri.” ifadesini kullandı.

Yeni Akit’ten ayrıldıktan sonra Haber Vakti’nde yazılarına devam eden Abdurrahman Dilipak, dün depreme ilişkin kaleme aldığı satırlarında şunları anlattı:

“Deprem konusunda uzun soluklu bir mücadeleye hazır olmamız gerek.

Yaraları sarmak yetmez, bundan sonra olacaklara ne kadar hazırız. İstanbul’da, İzmir’de, GAP bölgesinde, yıkılacak yapıları bugünden yıkabilecek misiniz? O sahildeki gökdelenleri boşaltıp sorumlularından hesap sorabilecek misiniz?

İbadetin çok olanı değil sürekli olanı makbul.

Bakın, kimse, Allah’ın yardımı olmadan bu işlerin üstesinden gelemez. Allah’ın yardımı da şarta bağlı. Allah cahillere ve zalimlere yardım etmeyecek, aksine onların işlerini zorlaştıracak.

Def-i mazarrat celbi menafiden evladır. Allah’ın yardımının bize ulaşması için biz ne kadar hazırız.

Bakıyorum, ne siyasiler, ne diğer yetkililer, Allah’ın yardımından söz etmiyorlar. Kaderden, ecelden, Dua’dan söz etmeye korkuyor sanırım birileri. Birileri dine soğuk, birileri de dini kavramların içini boşalttı. “Beka sorunu” gibi tehlikeli tanımlar konusunda çok cesurlar.

Önümüzde Ramazan var. İnşallah o zamana kadar bu ilgi ve destek devam eder. Şimdi herkes seferber oldu da, yarın bu destek durursa, sıkıntı olur. Bu Afetin yarasını sarmak bugünden yarına olacak iş değil. Hele bu afetler devam edecek olursa enkazı kaldırmak bile daha uzun süre alabilir.

Bu süreçten çıkartılacak dersler, bundan sonrası için tecrübe olmalı. Dilerim ağız dalaşı ile bu süreç dejenere edilmez.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *