İktibas’ın Şubat sayısı çıktı

İktibas’ın Şubat sayısı çıktı

İktibas Dergisi’nin 530. sayısı, İslam’ı hedef alan İsveç’teki saldırıya atıfla, Saff suresi 8. ayete vurgu yapan kapağı ile okurlarının karşısına çıktı.

İktibas Dergisi’nin Şubat sayısı, ülke ve dünya gündeminin başta gelen konusu olan ‘mushafa saldırı’ olayını kapağına taşıyor, Saff suresinde yer alan “İsterler ki Allah’ın nurunu ağızlarıyla söndürüversinler…” ifadesinin altı çiziliyor. ‘Eylemin’ ele alındığı Yorum sayfalarında ise, meselenin batıda ‘düşünce özgürlüğü’ kapsamında değerlendirildiği, tepkinin ise ancak Müslüman dünyasınca verildiği, ‘Müslümanın Müslümandan başka dert ortağı olmadığı’ vurgulanıyor.

Derginin Yorum sayfalarında ayrıca seçim gündemine de değinilirken, bunun gerçek anlamda bir siyasi karşılığı olmadığı, halkı oyalama esasına dayanan bir düzenin parçası olduğu belirtiliyor. Öte yandan, ipi göğüsleyen tarafın rejimi 2023, 2053, 2071 gibi hedeflerine taşıma ihalesini almış olacağı ifade ediliyor.

Dergide ayrıca Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Osman Dindarzade ve Gülbahar Ay Satan yazılarıyla katkı veren diğer isimler olurken, Sanat Edebiyat sayfalarında Cevat Akkanat, Ali İbrahim Savaş ve Mehmet Akif Coşkun da şiir ve denemeleri ile okurlarına sesleniyor.

Derginin her ay özenle hazırlanan alıntılar bölümünde yer alan seçme yazı ve haberler ile, derginin okuyucularında fikri bir bütünlük sağlanması da hedefleniyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *