Şentop’tan sinagog saldırısında ölenler için başsağlığı dileği

Şentop’tan sinagog saldırısında ölenler için başsağlığı dileği

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’teki bir sinagoga düzenlenen saldırıyı kınadı, hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diledi.

Mustafa Şentop, Doğu Kudüs’te bir sinagoga düzenlenen saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Kudüs’te sinagoga düzenlenen saldırıları kınıyorum. Mabetlere ve mabetlerdeki insanlara saldırı asla tasvip edilemez. Hayatını kaybedenlerin ailelerine baş sağlığı diliyorum. Masum sivillerin hayatına mal olan bu endişe verici şiddet olaylarının tırmandırılması bölge güvenliğini tehdit etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Şentop, Cenin’de yapılan katliam üzerine yayınladığı sosyal medya mesajında ise şu ifadelere yer vermişti:

“İsrail, insanlığa karşı suç işlemeye devam ediyor. Son olarak Cenin Mülteci Kampı’na düzenlediği saldırıyla dokuz masumu katlederek, uluslararası hukuku ayaklar altına alan İsrail’in alçak saldırılarını en sert şekilde kınıyorum. Tüm dünya bu işlenen insanlık suçu karşısında sessiz kalsa da Türkiye, Filistinli kardeşlerinin hürriyet mücadelesinde şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla yanlarında duracaktır.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *