Fanatik siyonist liderlerin hepsi Netanyahu okulunun mezunları

Fanatik siyonist liderlerin hepsi Netanyahu okulunun mezunları

“Netanyahu, kurduğu aşırı ve fanatik okulun müdürüdür. Bu yeni teröristlerin hepsi bu okulun mezunudurlar.”

Dr. Fayiz Ebu Şemmale / Filistin Enformasyon Merkezi

İsrail basınının Benyamin Netanyahu’nun zayıflığı ve onun Siyonist dini lider Bezalel Smotrich ve Yahudi Gücü Partisi Başkanı Ben Gvir’in şantaj ve baskılarına boyun eğdiğiyle ilgili haber ve yorumlarına inanmayın; bunların doğru bir tarafı yoktur. Zira Netanyahu hâlâ en etkili kişi ve yüksek sesin sahibidir. Netanyahu, kurduğu aşırı ve fanatik okulun müdürüdür. Bu yeni teröristlerin hepsi bu okulun mezunudurlar.

Ben Gvir ile Smotrich’in Netanyahu’nun inancına ve onun çizdiği plana göre hareket ettiğini göstermek için sizi Temmuz 2019 tarihine götürmek istiyorum. Samiriye Bölgesel Konseyi’nin kuruluşunun kırkıncı yıl dönümünü kutlamaya katılan Netanyahu, Siyonist yerleşimcilere yaptığı konuşmada Batı Şeria ile ilgili bakış açısını ifade ederek “Yahuda ve Samara denilen toprakla ilgili olarak beni yönlendiren birkaç ilke var” diyerek bu konuda düşüncesini açık açık ifade etmiş ve ilkelerini de sıralamıştı. Onun bahsettiği Yahuda ve Samara toprakları, işgal rejiminin bugün işgal altında tuttuğu Batı Şeria topraklarıdır.

Siyonist toplum önüne sıraladığı ilkeler şunlardı:

Birinci ilke: Bu topraklar bizimdir ve bizim vatanımızdır.

Dört sene önce Netanyahu’nun konuşmasında ifade edilen bu ilke, Dini Siyonizm Partisi’yle yaptığı anlaşmanın omurgasını oluşturuyor. Partiye göre Siyonist Yahudi yerleşimcilerin Batı Yaka ve Kudüs dahil bütün Filistin topraklarında hakkı vardır ve bu hak asla başkasına devredilemez.

İkinci ilke: Burada yerleşim alanları inşa edip geliştirmeye devam edeceğiz.

Bu madde de Yahudi Gücü Partisi’yle yapılan hükümet koalisyonu anlaşmasının vurguladığı bir husustur. Hükümet, Batı Şeria’da yerleşim alanlarının genişletilmesini istemekte, En-Nakab ve Celil’i Geliştirme Bakanlığı’nın kurulmasını ve bunun için bütçe ayrılmasını istemektedir. Büyük bir Arap nüfusa sahip El-Celil ve En-Nakab’ı Yahudileştirme bu hükümetin önceliklerinin ilk maddelerinden biri olacaktır.

Üçüncü ilke: Hiçbir yerleşke hiçbir siyasi planla yerinden kaldırılamayacağı gibi, hiçbir yerleşimci de yerinden edilmeyecektir.

Bu ilke de koalisyon anlaşmasında vurgulanmıştır. Nitekim Batı Şeria’ya İsrail egemenliğini kurma çağrıları, Batı Şeria, Kudüs ve Golan’da yerleşkelerin güçlendirilmesi talepleri bunun bir sonucudur. Yine 70 yerleşim alanına yasallık verme de koalisyonun kararları arasındadır. Daha önceki işgal hükümetlerinin yasallaştırdığı 78 yerleşke bunların dışındadır.

Dördüncü ilke: İsrail ordusu ve güvenlik güçleri Ürdün nehrine kadarki bölgenin tamamı üzerindeki otoritesini sürdürecektir.

Netanyahu’nun bunun için Ben Gvir’i görevlendirdiğini kesin olarak ifade edebilirim. O nedenle kendisine Ulusal Güvenlik Bakanlığı verdi ve daha önceki Ulusal Güvenlik Bakanının sahip olmadığı yetkilerle donattı.

Beşinci ilke: Bu ilkeler için uluslararası bir konsensüsün olması için çaba harcayacağım. Golan Tepeleri’ne bakmaz mısınız? Kudüs’e yaptığımıza? Diğerleri de gelecektir.

İsrailli uzman: Netanyahu yaralı bir hayvan gibi…

Filistin, uluslarası toplumdan Netanyahu’ya baskı yapılmasını istedi

Netanyahu: Suudi Arabistan’la kuracağımız ilişki büyük bir sıçrama olacak

Netanyahu’nun seçim zaferi Türkiye-İsrail ilişkilerini nasıl etkileyecek?

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *