Hasan Kundakçı’nın cenazesi İstanbul’dan kaldırıldı

Hasan Kundakçı’nın cenazesi İstanbul’dan kaldırıldı

Özel Harp Dairesi eski başkanı emekli Korgeneral Hasan Kundakçı için Üsküdar’daki Selimiye camiinde öğle namazını müteakip cenaze namazı kılındı.

Kundakçının cenaze törenine 1. Ordu Komutanı Orgeneral Ali Sivri, İstanbul İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topçu, Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu, 26. Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay, emekli Orgeneral İsmail Metin Temel, emekli Orgeneral Oktar Ataman, emekli Korgeneral Kemal Yılmaz katıldı.

Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, törende basın mensuplarına, Kundakçı ile ilk berberliğinin 1966 yılına dayandığını ve 1993-1995 yılları arasında Diyarbakır’da Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı olarak görev yaptığı dönemde kendisinin yardımcılığını yaptığını söyledi.

Başbuğ, “Komutanım Hasan Kundakçı, TSK’nın terörle mücadele konusunda yetiştirdiği en büyük, en tecrübeli, en bilgili ve en cesaretli komutanlarından birisiydi. Silahlı kuvvetlerde bulunduğu tüm süreçte ülkesine ve milletine çok büyük hizmetler verdi. Ona kader ortaklığı yapan birisi olarak üzüntüm sonsuz. Kundakçı’nın verdiği üstün hizmetler hiçbir zaman unutulmayacaktır.” ifadesini kullandı.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Emekli Orgeneral Işık Koşaner cenazeye çelenk gönderdi.

Kundakçı’nın cenazesi askeri törenin ardından götürüldüğü Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.

Afyonkarahisar’da 1937’de dünyaya gelen Kundakçı, 1955’te Kuleli Askeri Lisesi’nden, 1957’de Kara Harp Okulu’ndan piyade asteğmen rütbesiyle mezun oldu. Ağrı, Kıbrıs ve Siirt’teki görevlerinden sonra 1986’da Özel Harp Dairesi başkanlığına atandı. 1970’li yıllarda Atina’da askeri ataşe, 1993-1995 yılları arasında Diyarbakır Jandarma Asayiş Bölge Komutanı olarak görev yapan Kundakçı, 20 Mart 1995’te Cudi Dağı Operasyonu ile sınırda ve Irak’ın kuzeyindeki birçok harekatı yönetti. Tamburalı Paşa olarak bilinen Hasan Kundakçı’nın 1996’da dolan görev süresi 1 yıl uzatıldı ve 1997 yılında emekli oldu. Kundakçı, 2017’de katıldığı Vatan Partisi’nde önceki dönem Genel Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. Kundakçı’ın adı son olarak Sedat Peker’in Kutlu Adalı suikastı açıklamasında gündeme geldi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *