Afganistan Eğitim Bakanı: Saf İslam’ı uygulayacağız

Afganistan Eğitim Bakanı: Saf İslam’ı uygulayacağız

Afganistan Eğitim Bakanı Neda Muhammad Nadeem, kız öğrencilerin üniversiteye gidişini yasaklayan kararın ardından, kadınların üniversitede modern eğitim almasının şeriata aykırı olduğunu savunan yeni bir açıklama yaptı.

Afganistan’da kız öğrencilerin üniversiteye gitmesinin yasaklanmasının ardından gelen tepkiler üzerine Afganistan Eğitim Bakanı Neda Mohammed Nadeem, Twitter hesabı üzerinden yeni açıklaması ile, alınan kararı savundu.

Eğitim Bakanı, önce bu kararın geçici bir yasak olduğunu, üniversite ve ilkokul müfredatının şeriata ve Taliban’ın bakış açısına göre düzenlenmesine, İslam’da kadının konumuna uygun bir hale getirilmesine kadar süreceğini söyledi, mevcut eğitim koşullarının fuhuşa teşvik ettiğini öne sürerek şu mesajı paylaştı:

“Bu karar tesettüre riayet edilmediği, kadınların il il gezip yurtlarda kaldığı ve okumalarına gerek olmayan bölümlerde eğitim aldığı, şeriat dışı müfredat uygulandığı, birçok üniversitede fuhuşun önünü açan karma eğitime yer verildiği için alındı. Bu karara karşı çıkmak İslama isyandır, cezası bellidir.”

Bakan Nadeem, açıklamasının devamında Türkiye ve Suudi Arabistan’ın İslam uygulamasını eleştirdi:

“Hiç kimse Kur’an’da ve hadislerde modern bilim okumanın gerekli olduğuna dair bir ibare gösteremez. Biz Türkiye ve Suudi Arabistan gibi değil, saf İslam istiyoruz. Allah bize güç verdi, hiç kimseden korkmuyoruz, şeriatı en güzel şekilde uygulayacağız. İslam’da kadının konumu bellidir, bundan fazlası verilemez. Bugün kadınların eğitim almasını savunanlar, yarın hırsızlığı, zinayı, tesettürü, alkol içmeyi, fuhuşu da savunur. İslam kadınların eğitimini kabul etmiyor, fuhuşu engellemeyi buyuruyor. Kadın erkeğin tarlasıdır, erkeğe hizmet zorunlu, eğitim değil.”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *