Çavuşoğlu-Blinken telefon görüşmesi

Çavuşoğlu-Blinken telefon görüşmesi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Türk Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Çavuşoğlu ile Blinken’ın telefonda görüştüğü, tarafların tahıl anlaşmasının uygulanması başta olmak üzere Ukrayna’daki son gelişmeler, NATO’nun genişlemesi, Türkiye’nin F-16 tedarik süreci ve Ankara ile Washington arasında gelecek döneme ilişkin ziyaret takvimini ele aldığı bildirildi.

Açıklamada, görüşmede Suriye’deki son gelişmelerin de gündeme geldiği, Bakan Çavuşoğlu’nun Türkiye’nin terörle mücadelesinin kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladığı kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada ise, Blinken’ın Çavuşoğlu’na görüşmede Türk hükümetinin BM arabuluculuğundaki Karadeniz Tahıl Girişimi’nin devamını sağlamak için gösterdiği çabalardan dolayı teşekkür ettiğini kaydetti.

Price, “Bakan Blinken ve Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rusya’nın nedensiz savaşına karşı Ukrayna’nın savunmasının desteklenmesinde NATO birliğinin önemini vurguladılar. Bakan Blinken ayrıca Suriye’deki durumla ilgili endişelerini dile getirdi” açıklamasında bulundu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *