Barlas: Taht kavgalarında hep evlatların kellesi gider

Barlas: Taht kavgalarında hep evlatların kellesi gider

“Herkes adeta Oscar’a aday olacak şekilde rolünü çok iyi oynuyor.” ifadesini kullanan Mehmet Barlas, Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu için kullandığı ‘baba-oğul gibiyiz’ ifadesine de atıf yaparak, “Tarihte baba-oğul arasındaki taht kavgalarında hep evlatların kellesi gitmiştir.” diye yazdı.

Sabah gazetesinde kaleme aldığı “Taht kavgalarını babalar mı kazanır oğullar mı?” başlığını taşıyan yazısında Barlas şöyle dedi:

İyi Parti Lideri Meral Akşener iyiden iyiye CHP’nin içişlerine karışmaya başlayınca Kılıçdaroğlu’ndan bir hamle daha geldi. Akşener ile birlikte sahneledikleri “Saraçhane tiyatrosu” ile mağduriyet edebiyatına soyunan İBB Başkanı, dün CHP grup toplantısındaydı.
Tahmin edeceğiniz gibi İmamoğlu konuşturulmadı. Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’nun gözlerine bakarak, “Ekrem İmamoğlu ile baba-oğul gibiyiz. Kendisi CHP’nin evladı olduğu kadar benim de evladımdır. Ona sahip çıkmak benim de boynumun borcudur” dedi.

İmamoğlu da “Gurur duydum” demiş.

Gurur duymakta haklı. Meral Akşener ile ana-oğul ilişkisi yaşarken bir de ortaya baba figürü çıktı…

Siyaset gerçekten çok zor bir iş. Birbirinden zerre kadar hazzetmeyen iki siyasi aktör, birbirlerinin gözünün içine bakarak rol yapıyor. O grup toplantısındakiler ise bu sahteliği bildiği halde ses çıkarmıyor. Herkes adeta Oscar’a aday olacak şekilde rolünü çok iyi oynuyor.

Ama İmamoğlu’na bir şeyi hatırlatmak istiyorum. Tarihte baba-oğul arasındaki taht kavgalarında hep evlatların kellesi gitmiştir. Bunun birçok örneğini sayabilirim. İmamoğlu’nun, Kılıçdaroğlu ile yaptığı her görüşmede bunu aklından çıkarmamasında fayda var.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *