Beşiktaş eski belediye başkanı Kastamonu’da yakalandı

Beşiktaş eski belediye başkanı Kastamonu’da yakalandı

Beşiktaş Belediyesine yönelik “çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap” suçlarına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aranan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Kastamonu’da yakalandı.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, müfettişlerin rutin denetimleri sırasında ortaya çıkardığı rüşvet ağı sonrası 6 ayrı soruşturma dosyası hazırlanan şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli Çanakkale, Ankara ve Ordu’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda, eski başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli gözaltına alındı.

Belirlenen adreste bulunmayan eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yakalanmasına yönelik çalışmalarını sürdüren ekipler, şüphelinin Kastamonu’da olduğunu tespit etti. Tosya ilçesinde yakalanan Hazinedar’ın İstanbul Emniyet Müdürlüğüne getirileceği öğrenildi.

Hazinedar İstanbul’da

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin müfettişlerin rutin denetimleri sırasında ortaya çıkardığı rüşvet ağı sonrası hakkında gözaltı kararı verilen ve Kastamonu’da yakalanan eski başkan Hazinedar, sabah erken saatlerde polis ekiplerince İstanbul’a getirildi.

Sağlık kontrolünün ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Hazinedar’ın ifade alma işlemlerinin başladığı öğrenildi.

Şüpheliler hakkında 6 soruşturma dosyası var

Beşiktaş Belediyesine yönelik çıkar amaçlı suç örgütü kurma, rüşvet, irtikap suçlarına yürütülen soruşturma kapsamında eski Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, eski başkan yardımcıları Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Polis ekipleri, ortaya çıkan rüşvet ağı sonrası 6 ayrı soruşturma dosyası kapsamında şüphelilerin yakalanması için İstanbul merkezli Çanakkale, Ankara ve Ordu’da belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlemiş, Hüseyin Avni Sipahi ve Rıfat Örnek ile zabıta müdürü Selçuk Bartınlı’nın da aralarında bulunduğu 16 şüpheliyi gözaltına almıştı.

Murat Hazinedar kimdir?

2014 seçimlerinde CHP’den Beşiktaş Belediye Başkanı seçildi. 15 Temmuz darbe girişimi soruşturmasında, pasaportuna tahdit konuldu, yurt dışına çıkış yasağı getirildi. 4 Ocak 2018 tarihinde İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *