Ulusalcı partiler yeni bir ittifak kuruyor

Ulusalcı partiler yeni bir ittifak kuruyor

Ulusalcı kesimlere yakınlığıyla bilinen Veryansın TV’nin internet sitesinde yer alan habere göre Zafer Partisi, Memleket Partisi, Adalet Partisi ve Doğru Parti 2023 seçimleri için ittifak kurma kararı aldı.

Doğru Parti ve Adalet Partisi, içerisinde Zafer Partisi, Memleket Partisi ve Milli Yol Partisi’nin de yer alacağı yeni bir ittifak kurmak için çalışma başlattıklarını açıklamıştı. Veryansın Tv’nin ulaştığı bilgilere göre, Zafer Partisi, Memleket Partisi, Doğru Parti ve Adalet Partisi 2023 seçimleri için Atatürk milliyetçiliği çizgisinde ittifak kurma kararı aldı.

İttifakın son karar toplantısı 30 Kasım Çarşamba günü yapıldı.

Parti temsilcilerinin kuruluş işlemlerinin ardından Anıtkabir’i ziyaret edecekleri, ardından basın toplantısı düzenleyecekleri ve tanıtımı planlama işlemine geçecekleri öğrenildi.

İTTİFAKIN İSMİ NE OLACAK?

Edinilen bilgilere göre, temsilciler kurulu 7 Aralık Çarşamba günü Ankara’da toplanacak.

İttifakın isminin ne olacağı henüz karara bağlanmamışken, daha önce Adalet Partisi tarafından önerilen “Cumhuriyet İttifakı” isminin Cumhur İttifakı ve Cumhuriyet Halk Partisi ismi ile karışabileceği gerekçesiyle Zafer Partisi ve Memleket Partisi tarafından kabul görmediği öğrenildi. “Türkiye İttifakı” ismi de önerilen isimler arasında. İttifakın isminin 7 Aralık günü karara bağlanması bekleniyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *