MİLGEM projesi kapsamında inşa edilen 3. korvetin denize indirilme töreni İstanbul’da yapıldı. Törene katılan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, “Bugün, Pakistan Donanması için bu harika geminin denize indirilmesine tanık olmak için buradayız. Pakistan ve Türkiye, savunma yeteneklerini geliştirmeye derinden bağlı olduğunu vurguluyor ve dedikleri gibi ‘Barış istiyorsanız savaşa hazırlıklı olmalısınız’, yani bu proje savaş için değil barış için tasarlanmıştır.” dedi.
Korvet gemisini denize indirme töreni
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İstanbul Tersane Komutanlığında, “Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni”nde konuştu.
Şerif, “ikinci evi” olarak gördüğü Türkiye’de bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, Pakistan ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sağlam tarihi bağlara ve dostluk temeline dayandığını belirtti. Geçmişte olduğu gibi bugün de iki devletin zor zamanlarında daima birbirine yardım ettiğini vurgulayan Şerif, “Türkiye depremde, selde Pakistan’ın yanında oldu. Uluslararası platformlarda Pakistan’ın davasına her zaman destek verdi. Eşsiz ilişkilerimiz var. Dünyadaki hiçbir gücün bozamayacağı veya zayıflatamayacağı ilişkilere sahibiz.” dedi. Şerif, MİLGEM Projesi için başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye’ye teşekkür etti.
Dünyanın “büyük gerilimlerle” karşı karşıya olduğunu söyleyen Şerif, barışın yeniden tesis edilmesini sağlamak için savunma üretim kapasiteleri konusunda Türkiye ile daha fazla işbirliği yapmak istediklerini belirtti. Şerif, şöyle konuştu:
“Bugün, Pakistan Donanması için bu harika geminin denize indirilmesine tanık olmak için buradayız. Pakistan ve Türkiye, savunma yeteneklerini geliştirmeye derinden bağlı olduğunu vurguluyor ve dedikleri gibi ‘Barış istiyorsanız savaşa hazırlıklı olmalısınız’, yani bu proje savaş için değil barış için tasarlanmıştır.”
Şerif, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın küresel alanda büyük sorunlara neden olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın barış ve tahıl sevkiyatı anlaşmasına aracılık etme çabalarının tüm dünyada takdirle karşılandığını söyledi.
Pakistan’ın petrol ürünleri nedeniyle ithalat harcamalarının yüksek olduğuna işaret eden Şerif, Pakistan’ın yenilenebilir enerji kaynaklarına geçmek istediğini ve Türk yatırımcıların bu alanları finanse edebileceğini dile getirdi. Şerif, “Gelin el ele verip yüksek karbon emisyonlarından kurtulalım, ithalat oranlarımızı düşürelim ve bu alanlardaki yatırımları gerçekten teşvik edelim.” dedi.
Şerif, özellikle güneş, hidroelektrik ve rüzgar enerjisinin iki ülke arasındaki yatırımları teşvik etmek için “çok mantıklı” alanlar olacağını belirterek, “İlişkilerimizi dönüştürmenin zamanı geldi diye düşünüyorum çünkü dünya bizim ilişkimize ve kardeşliğimize imreniyor ve ‘bu iki ülke büyük, kalpleri birlikte atıyor’ diyorlar. Kalplerimiz birlikte atıyor fakat buna karşılık yatırım ilişkilerimiz tarihi ilişkilerimizle ve kardeşliğimizle orantılı değil.” değerlendirmesinde bulundu. Pakistan Başbakanı Şerif, iki devletin bu alanlarda ilerlemek için “büyük bir şansı” olduğunu vurguladı.
Oramiral Muhammed Amjad Khan Niyazi’den ‘köklü dostluk’ vurgusu
Törende konuşan Pakistan Deniz Komutanı Oramiral Muhammed Amjad Khan Niyazi de, Türkiye ile Pakistan arasındaki köklü dostluğun, iki ülke arasındaki askeri işbirliklerinde de kendini gösterdiğini ve MİLGEM Projesi ile bunun bir kez daha kanıtlandığını söyledi.
Niyazi, projenin iki ülkenin donanmalarında son teknoloji araçların inşası yolunda önemli bir kilometre taşı olduğunu belirterek, “MİLGEM’in denize indirilmesine tanık olmak benim için gerçekten büyük bir onur ve ayrıcalıktır. Bu vesileyle Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a derin şükranlarımı sunuyorum. Pakistan Başbakanı Sayın Şahbaz Şerif’in de ortaklaşa düzenlenen bu törendeki varlığı, iki ülke arasındaki yakın ve samimi ilişkilerin kabul edilebilir niteliğini göstermektedir.” diye konuştu.
Pakistan ve Türkiye’nin tarihi ve özel ilişkilere sahip olduğunu vurgulayan Niyazi, “İki ülke arasındaki uzun soluklu ve köklü dostluk, sağlam bir şekilde güven, derin saygı ve ilkelere dayalı karşılıklı destek sütunlarına dayanmaktadır.” ifadesini kullandı.
Erdoğan: Pakistan’la diplomatik ilişkilerin tesisinin 75’inci yıl dönümü
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, İstanbul Tersane Komutanlığı’nda Pakistan MİLGEM Projesi Kapsamında İnşa Edilen Üçüncü Geminin Denize İniş, Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi Birinci Gemisi Blok Kızağa Koyma ve İkinci Gemisi Sac Kesim Töreni’nde konuştu.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’i yeniden Türkiye’de misafir etmenin bahtiyarlığını yaşadığını dile getiren Erdoğan, Şerif ve heyetine “İstanbul’umuza, evinize hoş geldiniz.” dedi. Kardeş Pakistan’la savunma sanayi alanındaki ilişkileri taçlandıran en önemli iş birliği projeleri arasında MİLGEM’in yer aldığını, bugün MİLGEM gemilerinden Khaiber Korvetinin denize indirilme töreni vesilesiyle bir araya geldiklerini aktaran Erdoğan, projede katkısı olan işçisinden mühendisine tüm emek sahiplerini tebrik etti.
Erdoğan, milli mücadele günlerinde Pakistanlıların çektikleri sıkıntılara aldırmadan, Türkiye’ye verdiği desteği hiçbir zaman unutmadıklarını belirterek, şöyle devam etti: “Pakistan, Türk milletinin gönlünde her zaman müstesna bir konuma sahip olmuştur. Pakistan’ın önemli bir kısmını sular altında bırakan sel felaketi sonrasında ortaya çıkan görüntüler, 85 milyon olarak hepimizin yüreğini dağladı. Biz de kardeşlik hukukumuzun gereği olarak oluşturduğumuz hava köprüsüyle ve iyilik trenleriyle Pakistan halkı için elimizdeki imkanları seferber ettik. Pakistanlı kardeşlerimizin sel felaketinin yaralarını sarmaya başladıklarını görmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu zor günlerin üstesinden gelebilmesi için geçmişte olduğu gibi gelecekte de Pakistan’ın yanında yer almaya devam edeceğiz.”
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sene Pakistan’la diplomatik ilişkilerin tesisinin 75’inci yıl dönümünü idrak ettiklerini aktararak, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Aramızdaki dayanışma iki ülkenin tarihiyle dostluğuyla ve potansiyeliyle mütenasip şekilde stratejik bir perspektifle günden güne güçleniyor. Savunma sanayi bu iş birliğinin önemli sac ayaklarından biridir. Pakistan, Türkiye gibi yakın coğrafyasında yaşanan istikrarsızlıklar nedeniyle çeşitli meydan okumalarla karşı karşıya bulunuyor. Pakistanlı kardeşlerimiz, terör örgütlerinin saldırıları başta olmak üzere birçok tehditle aynı anda mücadele etmek zorunda kalıyor. Neredeyse 40 yıldır bölücü terörle mücadele eden bir ülke olarak Pakistan halkının çektiği acıyı ve ödediği bedelleri gayet iyi biliyoruz. Bu vesileyle İstiklal Caddesi ve Karkamış’taki hain terör saldırıları sonrasında ülkemizde sergilediğiniz dayanışma için size ve Pakistan halkına, şahsım ve milletim adına teşekkür ediyorum.”
Erdoğan, “Savunma sanayi alanında Türkiye’yi dünyanın süper liginde ilk sıralara taşıyana kadar durmayacak, mücadelemizi sürdüreceğiz. Türkiye olarak bu sistemlerin birçoğunu kendimiz üretmek ve kullanmakla kalmıyor, Pakistan gibi dost ve kardeş ülkelerle de paylaşıyoruz. Kardeş Pakistan’ın savunma altyapısının güçlendirilmesi için her türlü katkıyı veriyoruz. Bu anlayışla imzalarını 2018’de attığımız Pakistan MİLGEM Korvet Projesi’yle savunma sanayi işbirliğimizde önemli bir merhaleyi geçmiş olduk. Pakistan Deniz Kuvvetleri için 4 adet MİLGEM sınıfı korvet inşa etmek üzere başlattığımız projede gemilerin yapım aşamaları birer birer tamamlanıyor. Bu gemilerin ikisi ülkemizde, ikisi Pakistan’da inşa ediliyor. Korvetlerde kullanılacak ilave teknoloji ve teçhizatlar da yine Türk savunma sanayi ürünleri arasından seçiliyor. 2021’in Ağustos ayında İstanbul’da Cumhurbaşkanı Sayın Arif Alvi ile birlikte Babür gemisini suya indirme törenine iştirak etmiştik. 2022’nin Mayıs ayında ise Bedir gemisi Karaçi’de suya indirilmişti.” dedi.
Bugün ise Pakistan MİLGEM Korvet Projesi kapsamında üçüncü gemi olan Khaiber’in suya indirilme törenini icra ettiklerini kaydeden Erdoğan, “Dördüncü ve son gemimizi de Allah’ın izniyle Pakistanlı kardeşlerimize 2025’in Şubat ayında teslim etmeyi planlıyoruz.” diye ilave etti.
Erdoğan, “Savunma sanayi alanındaki ortaklığımızı geliştirme konusunda gerekli müşterek iradeye sahibiz. Pakistan’la her alandaki işbirliğimizi daha da ileriye taşıyarak, bölgemizde ve dünyada örnek bir dayanışma ortaya koymayı sürdüreceğimize inanıyorum. Rabb’im yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum.” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi’nin hayırlı olmasını diledi. Projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan tüm işçi ve mühendisleri tebrik eden Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve heyetine de bugün heyecanlarını paylaştıkları için teşekkür etti.
Hulusi Akar: MİLGEM anlamlı ve önlemli bir projedir
Törende konuşan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sözlerine gemilerin Türkiye ve Pakistan ile iki ülkenin silahlı kuvvetlerine hayırlı olması temennisinde bulunarak başladı. Pakistan ve Türkiye arasındaki köklü dostluk ve kardeşlik bağlarına vurgu yapan Akar, “Pakistanlı kardeşlerimizle ortak yürütülen MİLGEM projesi de geçmişten gelen ilişkilerimizi, geleceğe çok daha güçlü bir şekilde taşıyacak anlamlı ve önlemli bir projedir.” diye konuştu.
Üretilen ve üretilecek olan gemilerin iki ülkenin savunma ve güvenliğine önemli katkılar sağlayacağını dile getiren Akar, jeopolitik gelişmelerin hızlandığı, mevcut sorunlara yenilerinin eklendiği, güvenlik kaygılarının en üst seviyeye çıktığı bir dönemden geçildiğini belirtti.
Akar, böylesi bir dönemde Türkiye olarak tüm gelişmeleri yakından takip ettiklerini, proaktif davranarak savunma ve güvenlik ile ilgili her türlü tedbiri alma ve bu yeni dönemin şartlarına hazırlanma gayretinde olduklarını belirterek, “Köklü tarihi, coğrafyası, değerleri, dinamik nüfusu ve güçlü ordusuyla artık dünyada güvenlik üreten bir ülke konumuna gelen Türkiye, zat-ı devletlerinin uluslararası alanda kurduğu çok boyutlu ilişkilerle özne haline gelmiş, ülkemizin etki alanı üç kıta, ilgi alanı tüm dünya olmuştur.” ifadesini kullandı.
Oramiral Ercüment Tatlıoğlu: MİLGEM’in tercih edilmesi, dünyadaki benzerleriyle rekabet edebilecek seviyede olduğunu göstermektedir
Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu, dünya denizlerinde hak ve menfaat sağlama mücadelesinin arttığına dikkati çekti. Coğrafi konumu nedeniyle Türkiye’nin bu konudaki mücadelesinin önemine değinen Tatlıoğlu “Denizlerde süren bu güç mücadelesinde hak ve menfaatlerimizi korumak için her zaman göreve hazır, modern, vurucu gücü ve eğitim seviyesi yüksek yerli ve milli gemi, silah ve sistemler ile teçhiz edilmiş bir deniz kuvvetlerini tesis ve idame etmek her zaman öncelikli hedefimiz olmuştur.” diye konuştu.
Hisar sınıfı açık deniz karakol gemilerinin inşasının sürdüğünü aktaran Tatlıoğlu, “Bu gemiler bu coğrafyada denizlerde güçlü olmak konusundaki kararlılığımızın yeni bir göstergesidir.” dedi. Bu gemileri yerli ve milli savunma sanayiinde ilerlemenin en yeni örnekleri olarak nitelendiren Tatlıoğlu, şöyle konuştu:
“MİLGEM sınıfı korvetler bugüne kadar yaptıkları görevlerle etkinliğini ispat etti. Dost ve kardeş ülke Pakistan Deniz Kuvvetleri için MİLGEM tasarımının tercih edilmesi, bu tasarımın dünyadaki benzerleriyle rekabet edebilecek seviyede olduğunu göstermektedir. Bugün denize indirilen Khaibar korveti 15 Ağustos 2021’de inşa edilen Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ilk MİLGEM sınıfı gemisi Babür korveti gibi iki ülke arasında bir savaş gemisi projesi olmasının ötesinde asırlardır devam edip günümüze kadar ulaşan Türkiye ve Pakistan arasındaki tarihi dostluk ve kardeşlik bağlarının somutlaşmış bir örneğidir.”
Khaiber’in denize indirilmesi, Orgeneral Niyazi’nin eşi tarafından yapıldı
Törendeki konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Pakistan Başbakanı Şerif tarafından Açık Deniz Karakol Gemisi Projesi birinci gemisi Akhisar bloku kızağa konuldu, ikinci gemisi Koçhisar’ın ilk sac kesimi yapıldı.
Pakistan MİLGEM Projesi kapsamında inşa edilen üçüncü gemi Khaiber’in denize indirilmesi, Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Muhammad Amjad Khan Nıazı’nın eşi Amira Amjad tarafından gerçekleştirildi.
Erdoğan, Şahbaz Şerif’i Vahdettin Köşkü’nde kabul etti
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile baş başa görüştü. Vahdettin Köşkü’ndeki görüşme basına kapalı gerçekleşti. İki lider, baş başa görüşmenin ardından heyetler arası görüşmede bir araya geldi.
Heyetler arası görüşme, Vahdettin Köşkü’nde basına kapalı gerçekleşti. Görüşmeye, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir de katıldı.
Ortak basın toplantısı
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Vahdettin Köşkü’ndeki baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi.
Sözlerine, Pakistan Başbakanı Şerif’e ve beraberindeki heyete “Hoş geldiniz” diyerek başlayan Erdoğan, Pakistan için ürettikleri 4 MİLGEM korvet gemisinin üçüncüsü olan Khaiber’i bugün denize indirdiklerini söyledi. Erdoğan, derin tarihi, kültürel ve beşeri bağların bulunduğu Pakistan’ın Türk milletinin gönlünde her zaman özel bir yeri olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Ülkelerimiz ve halklarımız arasında bilhassa zor zamanlarda sergilenen dayanışma ve karşılıklı desteğin eşi benzeri yoktur. Son dönemde gerçekleşen terör saldırılarında şehit düşen askerler ve hayatını kaybeden sivillere Allah’tan rahmet niyaz ediyorum. Pakistan’ın terörizmle mücadelesini desteklediğimizi burada bir kez daha vurgulamak istiyorum. Daima Pakistan’ın acısını acımız, sevincini sevincimiz ve başarısını başarımız olarak gördük, görüyoruz.”
“Bu anlayıştan hareketle geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketlerinde derhal tüm imkanlarımızla Pakistanlı kardeşlerimizin yanına koştuk.” diyen Erdoğan, o oluşturdukları hava köprüsü ve demir yoluyla insani yardım malzemelerini 15 uçak ve 13 iyilik treni ile afet bölgelerine sevk ettiklerini dile getirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, diplomatik ilişkilerin tesisinin 75. yılını kutlarken, Türkiye ve Pakistan halkları arasındaki kardeşlik bağlarından aldıkları güç ve ilhamla ilişkileri her alanda ileriye götürmek için çalışmalarını aralıksız sürdürdüklerini söyledi.
Pakistan Hava Yolları’nın İstanbul seferlerinin yeniden başlamasını da memnuniyetle karşıladıklarını kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti:
“Güney Asya’da barış ve istikrarın temininde önemli rol oynayan Pakistan’la birçok başarılı ortak işbirliği projemiz bulunuyor. 1 milyar dolara ulaşan ikili ticaret hacmimiz istikrarlı şekilde artışını sürdürüyor. 5 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefimize ulaşmak için gerekli siyasi iradeye ve kararlılığa sahibiz. Değerli kardeşimin ziyaretleri kapsamında iş dünyamızın temsilcileriyle yapacağı görüşmeler de şüphesiz bu çabalarımıza büyük katkı sağlayacaktır. FETÖ terör örgütünün Pakistan’daki yapılanmasına karşı vakitlice alınan önlemler ve bu konudaki desteği için tüm Pakistan makamlarına bir kez daha teşekkür ediyorum.”
Görüşmelerde ikili işbirliğinin yanı sıra ortak gündemde yer alan önemli bölgesel ve uluslararası konularda da fikir teatisinde bulunduklarını aktaran Erdoğan, “Kardeş Pakistan ve can Azerbaycan’la üçlü formattaki işbirliğimiz de hızla gelişiyor. Ortak değerleri paylaşan Türkiye ve Pakistan Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı ve D8 gibi bölgesel ve uluslararası platformlarda dayanışma içinde hareket etmektedir. Afganistan’da barış ve istikrarın tesisi, Afgan kardeşlerimize karşı insani görevimizin ötesinde ortak tehdit ve riskler bakımından zaruridir. Afgan halkının karşı karşıya bulunduğu insani krizin etkilerinin giderilmesini teminen çalışmalarımızı el birliğiyle sürdüreceğiz.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün suya indirdikleri MİLGEM korvet gemisinin Pakistan için hayırlı olmasını temenni ederek, Şahbaz Şerif’in şahsında Pakistan halkına selam ve muhabbetlerini iletti.
Şahbaz Şerif’ten Çin’in “Bir Kuşak Bir Yol” projesine vurgu
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Vahdettin Köşkü’nde baş başa ve heyetler arası görüşmelerinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.
Konuşmasına 14 Kasım’da İstanbul’da düzenlenen terör saldırısında hayatını kaybedenlere ve Türk milletine baş sağlığı dileyerek başlayan Şerif, “Yüreğimiz İstanbul’da teröristlerin şehit ettiği kişilerle. Masum insanların hayatını kaybetmesinden dolayı çok üzgünüz ve hepinizin acısını paylaşıyoruz.” diye konuştu.
Şerif, bugün MİLGEM Projesi kapsamında düzenlenen törene katılmaktan dolayı da çok mutlu olduklarını aktararak “Türkiye’de, Pakistan için bu gemilerin inşa ediliyor olması bizim amaçlarımızı ve ortak iş birliklerimizi vurgulamaktadır.” ifadelerini kullandı.
Dünyada gerilimin yükseldiği bir dönemin yaşandığını söyleyen Pakistan Başbakanı Şerif, “Bunun sonucunda petrol ürünleri ve gübre olmak üzere uluslararası çapta artan fiyatlarla karşılaşıyoruz. Tüm bunlar kalkınmakta olan ülkelerin ihtiyacı olan şeylerin karşılanmasında zorluklar yaratıyor. Bu yüzden yalnızca savunma alanında değil tüm alanlarda ilişkilerimizi ilerletmeliyiz. Savunma alanındaki iş birliğimiz yeni zorlukları aşmalı ve iş birliği açısından çok daha geniş bir ölçeğe ulaşmalıdır. Sayın Cumhurbaşkanı iş birliğini daha da artırmanın zamanı geldi.” dedi.
Şerif, Çin’in “Bir Kuşak, Bir Yol” projesinin bölgenin kalkınmasına önemli etkileri olacağına işaret ederek “Bizler Azerbaycan ve Pakistan olarak bu açıdan çok şanslıyız, bu da çok önemli bir iş birliği olacak. Tüm bölgeye refah ve iş birliği sağlayacak. İşsizliği ve yolsuzluğu ortadan kaldıracak ve eğitimi artıracaktır. Bu sayede günümüzün zorluklarını aşabiliriz. Bu yüzden Çin’deki dostlarımızla görüşüp bu yönde ilerlemek istiyoruz.” şeklinde konuştu.
Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin eşsiz olduğuna ancak buna karşılık iki ülkenin ticaret hacminin 1 milyar dolar seviyesinde olduğuna dikkati çeken Şerif, “Şu anki ticaret hacmimiz bu kardeşlik ilişkilerini yansıtmıyor. Bu, tarih boyunca eşi benzeri olmayan bir ilişki ve dolayısıyla önümüzdeki 3 yıl içinde buna odaklanalım ve ticaret hacmimizi 5 milyar dolara çıkaralım.” ifadelerini kullandı.
Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin yüzlerce yıllık dostluğa dayandığını dile getiren Şerif, “Ancak iki ulusun bir araya geldiği an Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı zamanlarıydı. O zamanlarda kıta altındaki milyonlarca Müslüman, Türkiye’deki kardeşleri için büyük fedakarlıklar yaptı. Mesela anneler çocuklarının eğitiminden fedakarlık yapıp o parayı buraya gönderdi. Bu inanılmaz bir şey. Böylesi bir bağın eşi benzeri yok.” dedi.
Şerif, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a iki ülke arasında ağustosta imzalanan ticaret anlaşmasının meclise getirilmesi ve onaylanması konusunda gösterdiği çabalar için de teşekkür etti.
Şerif onuruna yemek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif onuruna resmi akşam yemeği verdi. Vahdettin Köşkü’ndeki yemek de basına kapalı gerçekleştirildi.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *