Yarkadaş: Parti yöneticileri ‘açılım’ı videodan öğrendi

Yarkadaş: Parti yöneticileri ‘açılım’ı videodan öğrendi

Gazeteci Barış Yarkadaş, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gündem olan başörtüsü çıkışına “Baştan sona hatalıdır” dedi. Yarkadaş, “Parti yöneticileri ‘açılım’ı videodan öğrendi” dedi.

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsüne yasal güvence’ çıkışını eleştirdi. Kılıçdaroğlu’nun tabanından destek alamadığını ifade eden Yarkadaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla çıkışı eleştirdi.

Yarkadaş şu ifadeleri kullandı: “Dün gece TV100’de söyledim; kaçıranlar için özetleyeyim: Kılıçdaroğlu’nun türban çıkışı baştan sona hatalıdır. Çözülmüş bir sorunu kendi tabanını bile ikna edemeyecek bir şekilde gündeme getirmenin CHP’ye de topluma da bir faydası yoktur. Keza; AKP ile dincilikte yarışmanın da.. CHP açısından diğer bir sorun ise şudur: “Türban açılımı” gibi stratejik bir konu CHP’nin hiçbir kurulunda konuşulmamış, ortak akıl yürütülmemiş, parti yöneticileri ‘açılım’ı videoyu izledikten sonra öğrenmiştir. Kılıçdaroğlu tabandan da yöneticilerden de destek alamamıştır.”

(Gazete Duvar)

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *