İsrail’den Filistin mülteci kampına kanlı baskın

İsrail’den Filistin mülteci kampına kanlı baskın

Siyonist İsrail işgali altındaki Batı Şeria’ya bağlı Cenin’de ordu tarafından düzenlenen baskında Filistinlilere ateş açıldı, 2 kişi şehid oldu, 3’ü ağır 11 kişi yaralandı. Doğu Kudüs’te ise İsrail polisine silahlı saldırıda ise 3 polis yaralandı.

Filistin basınına göre, İsrail ordusu sabah erken saatlerde Cenin Mülteci Kampı’na baskın düzenledi. Askerlerin Filistinli eski tutuklu Muhammed Ebu Zeyne’nin evini hedef aldığı belirtildi.

Baskın sırasında işgalci İsrail güçleri ile Filistinli gruplar arasında arbede çıktı. Onlarca Filistinli baskını engellemek için lastik yakarak taş ve molotofkokteyli attı. İsrail askerleri ise Filistinlilere gerçek mermiyle müdahale etti.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, “İşgalci İsrail güçleri tarafından açılan ateş sonucu 2 kişi şehit oldu, 3’ü ağır olmak üzere 11 kişi yaralandı.” ifadelerine yer verildi.

İsrail askerleri dün de Batı Şeria’da biri çocuk iki Filistinliyi şehid etmişti.

Siyonist İsrail ordusunun son dönemde Batı Şeria’da gerçekleştirdiği baskınlarda can kayıplarının artması, Filistin sokağında tepkilerin de yükselmesi sonucunu doğurdu.

Doğu Kudüs’te İsrail güçlerine yönelik silahlı saldırıda 3 kişi yaralandı

Doğu Kudüs’te İsrail kontrol noktasında açılan ateş sonucu İsrail güçlerinden 3 kişinin yaralandığı bildirildi. İsrail polisinden yapılan yazılı açıklamada, ilk belirlemelere göre bir şüphelinin, hareket halindeki bir araçtan Şuafat Mülteci Kampı’ndaki kontrol noktasında görevli güvenlik güçlerine ateş açtığı belirtildi. Saldırıda İsrail güçlerinden 2 kişinin ağır, 1 kişinin de hafif yaralandığı kaydedildi.

Olay yerine sağlık ekipleri ve helikopter destekli çok sayıda güvenlik gücü sevk edilirken, saldırganı arama çalışmalarının sürdüğü belirtildi. Açıklamada, saldırganın kimliğine ilişkin bilgilere yer verilmedi.

Filistin direniş grupları: Doğu Kudüs’te İsrail güçlerine yönelik saldırı doğal bir tepki

Filistin direniş grupları, işgal altındaki Doğu Kudüs’te İsrail güçlerine ateş açılmasının, İsrail’in işlediği suçlara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarına verilen doğal bir tepki olduğunu belirtti.

Hamas, İslami Cihad ve Mücahidin Hareketlerinden, Doğu Kudüs’te bir kontrol noktasında açılan ateş sonucu 3 İsrail polisinin yaralanmasıyla ilgili açıklama yapıldı.

Hamas’ın açıklamasında, “İsrail’in, Mescid-i Aksa ve halkımıza karşı işlediği suçlar tepkisiz kalmayacak. Kurşunlarımız, işgalciye ait hedeflere giden yolu biliyor. Kudüs’teki olay, İsrail’in işlediği suçlara ve Mescid-i Aksa’ya yönelik baskınlarına verilen doğal bir tepkidir.” ifadesi kullanıldı.

İslami Cihad’ın açıklamasında ise bu olayın, İsrail’in Batı Şeria’da Filistinlilere yönelik işlediği suçlara tepki için uygun zaman ve mekanda gerçekleştiği kaydedildi. Açıklamada, söz konusu “kahramanca operasyonun”, Filistin halkının direnişine son vermek için her türlü yola başvuran İsrail’in askeri, güvenlik ve siyasi sistemini bozduğu aktarıldı.

Mücahidin Hareketi de Kudüs’teki olayın, İsrail’in Mescid-i Aksa baskınlarına ve Batı Şeria’daki operasyonlarına verilen doğal bir tepki olduğunu yineledi.

İsrail polisi daha önce yaptığı açıklamada, Şuafat Mülteci Kampı’ndaki kontrol noktasında görevli güvenlik güçlerine hareket halindeki bir araçtan ateş açıldığını ve saldırıda 2 İsrail polisinin ağır, 1’inin de hafif yaralandığını duyurmuştu.

Tel Aviv yönetimi, mart ayında başladığı “Dalgakıran” isimli operasyon kapsamında, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’te sık sık kanlı baskınlar düzenliyor. Bu baskınlarda şu ana kadar çok sayıda Müslüman Filistinli şehadete ulaştı.

Gazze’de, İsrail hapishanelerindeki Filistinli tutuklularla dayanışma gösterisi düzenlendi

Abluka altındaki Gazze Şeridi’nde Filistinliler, İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan Filistinli tutuklularla dayanışma için gösteri düzenledi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) tarafından düzenlenen gösteriye katılan ve pankartlar taşıyan çok sayıda Filistinli, Gazze’deki Uluslararası Kızılhaç Komitesi binası önünde toplandı.

Gösteride konuşan FHKC Merkez Komitesi Üyesi Mahmud er-Ras, “Bugün esirlerimiz, siyonist terörün en acımasız uygulamalarından birisi olan idari tutukluluk karşısında özgürlük ve onur mücadelesi vermektedir.” dedi.

“Filistin direnişi, esirlerini savunmaya hazırdır.” ifadesini kullanan Ras, İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinliler için “son sözü kendilerinin söyleyeceğini” belirtti. Ras, İsrail’in Filistinli mahkumlara “acı ve mahrumiyet” yaşattığına dikkati çekerek, İsrail’in “öfke ateşine” maruz kalacağını kaydetti.

30 Filistinli tutuklunun açlık grevi

İsrail’in Ofer Cezaevindeki 30 Filistinli tutuklu, 25 Eylül’de Tel Aviv yönetiminin “idari tutukluluk” uygulamasını protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.

FHKC mensubu 30 Filistinli, İsrail’in idari tutukluluk uygulamasına karşı çıkarak, “özgürlüklerine ve ailelerine kavuşmak istediklerini” açıklamıştı.

İdari tutukluluk uygulaması, İsrail’in, işgal ettiği topraklardaki Filistinlileri, hiçbir suçlama yöneltilmeksizin tutuklaması anlamına geliyor.

Filistinliler, haklarındaki suçlamayı öğrenemeden ve kendilerini savunma hakkından mahrum şekilde 6 aya kadar hapse atılabiliyor. Bu süreden sonra askeri mahkemeye sevk edilen ancak suçlamadan habersiz bir Filistinlinin tutukluluk süresi 5 yıla kadar defalarca uzatılabiliyor.

Filistin Esirler Cemiyetine göre, İsrail hapishanelerinde 780’i idari tutuklu 4 bin 650 Filistinli bulunuyor.

Adnan Oktar organize suç örgütünün sözde “İsrail İmamı” tutuklandı

Adnan Oktar silahlı suç örgütüne üye olmak suçundan aranan ve örgütün sözde “İsrail İmamı” olduğu belirtilen şüpheli tutuklandı. Alınan bilgiye göre, Çanakkale’de Adnan Oktar silahlı suç örgütüne üye olma suçundan aranan ve örgütün Kardeşler Grubu’nda ismi yer alan sözde “İsrail İmamı” A.S.E. yakalandı.

Şüpheli, Çanakkale İl Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *