‘AKP’ye oy istemeyeceğim’ diyen Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi istifa etti

‘AKP’ye oy istemeyeceğim’ diyen Büyük Birlik Partisi MKYK üyesi istifa etti

Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Fatma Yümlü, sosyal medya hesabından istifasını duyurdu. Yümlü, istifa gerekçesi olarak, “AK Parti’ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim için BBP’nin ittifakın içinde olması istifa etmem gerektiğini göstermiştir” dedi.

Yümlü’nün mesajının tamamı şu şekilde:

“2013 yılında üyesi ve 2019 yılında da MYK üyesi olduğum zaman zaman görev aldığım BBP’den istifa ediyorum. Gelinen noktada ‘İlla ittifakta olmalıyız’ denilmesi üzerine Genel Başkan Yardımcılarıyla görüşerek ‘İttifaklarda olmayalım BBP olarak Tek başımıza seçime girelim. Gerekirse yüzde 1 oy alalım ama kendimiz olalım’ dedim…

Muhsin Yazıcıoğlu’nun yolundan doğruları savunarak dik duralım istedim… Ne yazık ki siyasette el pençe duranlara rağbet gerçeği söyleyenler dikkate alınmıyor. Benim koltuk sevdam, çocuğumu işe sokarım düşüncem hiç olmadı çok şükür ihtiyacımda yok… Hedefim adalet, vatan, bayrak, millet diyerek doğruları söylemeye gayret gösterdim…

Bu şartlarda AKP’ye oy istemeyeceğim ve vermeyeceğim için BBP’nin ittifakın içinde olması istifa etmem gerektiğini göstermiştir… Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır diyerek her daim doğruları savundum savunmaya devam edeceğim… Genel Başkanımı ve yöneticileri sever sayarım lakin onlara olan sevgim yönetimin doğru yapıldığı anlamını taşımıyor… Siyasetin bana göre olmadığını gördüm.

Partinin sayesinde çok insanlar tanıdım devam edenlere başarılar diliyorum. Çay içerek yemeklerini yediğim kişiler vardır. Beni tanıyan herkese selamlarımı iletiyor hakkınızı helal etmenizi istirham ediyor. Benim de sizlerde ve partide hakkım varsa helal olsun diyorum… Sağlıcakla kalın güzel günlerde görüşmek dileğimle hepinize saygılarımı sunuyorum… Yukarıda belirttiğim konular üzerine 07, 10, 2022 Tarihi İtibariyle MYK üyeliğinden ve parti üyeliğinden İstifa etmiş bulunmaktayım. Kamuoyuna saygıyla duyurulur…”

Geçen yıl ters kelepçe ile gözaltına alınmıştı

Fatma Yümlü, geçtiğimiz yıl 30 Haziran’da, internetten yayın yapan bir televizyon kanalında iktidarı eleştirmiş, 4 Temmuz’da işyerine gelen polisler tarafından, ‘maske takmadığı ve korona temaslısı olduğu’ gerekçesiyle ters kelepçe takılarak gözaltına alınmıştı. Yümlü, sosyal medya hesabından “Bir önceki akşam yaptığım programdan sonra hükümet polislerini üstüme saldı. Sonunda ölüm olduğunu bilsem de hakkımı arayacağım” demiş ve polislerden şikayetçi olacağını belirtmişti. BBP Parti Sözcüsü Üzeyir Tunç ise Ordu Kadın Kolları Başkanı Fatma Yümlü’nün yaptığı açıklamalar nedeniyle değil, işyerinde korona denetimi yapan polislerin yetkisini aşması nedeniyle gözaltına alındığı açıklaması yapmıştı. Yümlü daha sonra, polis merkezinde ifadesi dahi alınmadan serbest bırakıldığını bildirmişti.

Katıldığı o programda, siyasi hayatını anlatan Fatma Yümlü şunları söylemişti:

“Bir vatandaş olarak huzurlu, ekonomisi iyi, işsizlik sorunu, kadın cinayetleri olmayan, adaletli bir ülkede yaşamak isterim. Ama maalesef 15 Temmuz’dan sonra herkeste bir korku algısı yaratıldı. Konuşursan seni içeri atarım, konuşursan sana ceza keserim korkusu oluştu. Biz niçin korkuyoruz hükümetten? Yanlışları söylemekten niye korkuyoruz? Herkesin yanlışı olabilir. Yanlışı söylemediğimiz zaman devam ediyorlar. Muhalefet niye vardır? İktidarın yanlışlarını göstermek için vardır. Şu anki durumda herkes tek partili olmak zorunda. Onun dışında da konuşamazsın, yargılayamazsın. Rızkı veren Allah’tır. Hiç bir siyasi partinin başkanı rızık vermez. Hiç bir siyasi partinin başkanı da ecelim gelmeden beni öldüremez. AK Parti Genel Başkanı’ndan korktukları kadar Allah’tan korkmuyor bu insanlar. Bunu hepimiz görüyoruz. Din, kitap, Allah’ın emirleri yok sayıldı. AK Parti Genel Başkanı’nın dedikleri yapılmaya başlandı. AK Parti Genel Başkanı bugün Recep Tayyip Erdoğan’dır, yarın Ahmet, Mehmet’tir. Hiç önemli değil. Ama bir siyasi parti genel başkanıdır. Bu kadar korku niye kardeşim?”

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *