Nedret Ersanel’den Irak’taki kaos için “Amerikan vebası” vurgusu

Nedret Ersanel’den Irak’taki kaos için “Amerikan vebası” vurgusu

“Bir yandan Suriye ile uğraşıyoruz ya.. Şimdi Bağdat göçüyor. Ülke bir kaos cephesine daha sürülüyor.. Amerikan vebası bu. Dokunduğu yer cerahat topluyor, patlıyor. Şimdi Kuzey Irak ve ülkenin güneyine de sıçrayabilir.”

Yeni Şafak yazarı Nedret Ersanel, bugünkü köşe yazısının bir bölümünde Irak’taki olayları yorumladı. Irak’ta yaşanan kaos üzerine Ankara’nın yaptığı açıklamada, “ülkenin istikrarı, birliği ve güvenliği bakımından tehlike” vurgusuna dikkat çeken Ersanel, açıklamayı “Irak parçalanıyor, buna ilgisiz kalamayız” şeklinde tercüme etti.

Ersanel, Irak’la ilgili şunları yazdı:

Bir yandan Suriye ile uğraşıyoruz ya.. Şimdi Bağdat göçüyor. Ülke bir kaos cephesine daha sürülüyor.. Amerikan vebası bu. Dokunduğu yer cerahat topluyor, patlıyor. Şimdi Kuzey Irak ve ülkenin güneyine de sıçrayabilir.

Bağdat içi demek İran demek. İran demek de İsrail demek. Irak da seçim var, İsrail’de seçim var.

İsrail Başbakanı; “orduya ve MOSSAD’a her türlü senaryoya hazırlıklı olunması talimatı verdim”, MOSSAD Başkanı da; “İran’la nükleer anlaşma stratejik felakete neden olacak” dedi.

Tel Aviv, Amerika’ya kızgın. İran nükleer anlaşmasından mutlu değiller hatta biraz kandırıldıklarını düşünüyorlar. Biden, telefonlarına da çıkmıyor. Üzerine, Mısır’la da araları gerginleşti.

Ankara’nın dediği de şu; “Bağdat’ta yaşanan gelişmeler, ülkenin istikrarı, birliği ve güvenliği bakımından tehlike arz eden hal almıştır. Bu Türkiye için hayati önemdedir”.

Tercümesi, “Irak parçalanıyor, buna ilgisiz kalamayız” demektir.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *