Fransa’dan İsrail’e sembolik çağrı: Gazze’ye ablukayı kaldır

Fransa’dan İsrail’e sembolik çağrı: Gazze’ye ablukayı kaldır

Üç gün boyunca siyonist işgalci İsrail’in Gazze bombardımanının ardından, işgalci ‘hedeflerine ulaştığını’ öne sürerek saldırıyı sonlandırırken, Fransa’dan yapılan açıklamada, ateşkesten dolayı memnuniyet duyulduğu belirtilirken, ‘sivillerin’ ölümünden ‘üzüntü duyduğu’ vurgulandı. Saldırılarda 14’ü çocuk, 44 Filistinli Müslüman şehid olmuştu.

Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, işgalci İsrail’in Gazze’ye saldırısının akabinde 7 Ağustos’ta sağlanan ateşkesten memnuniyet duyulduğu belirtildi.

Fransa’nın Mısır’ın arabuluculuğu ve Birleşmiş Milletler (BM) ile Katar’ın desteğiyle sağlanan arabuluculuğu takdirle karşıladığı belirtilen açıklamada, daha fazla gerginlik ve sivil can kayıplarının olmaması için taraflara yükümlülüklerine uymaları çağrısı yapıldı.

Açıklamada, Fransa’nın ‘sivillerin’ hayatını kaybetmesinden üzüntü duyduğu aktarılarak, insani yardımların, akaryakıt girişinin yanı sıra yaralıların ve hastaların hızlı şekilde transferlerinin yapılması için Gazze’ye erişimin kalıcı olarak açılması çağrısında bulunuldu.

İsrail’in ablukayı kaldırmadan Gazze’de daimi bir istikrarın sağlanmayacağına işaret edilen açıklamada, Fransa’nın, Avrupalı ve bölgesel ortaklarıyla adil ve kalıcı bir barışın oluşması amacıyla “siyasi ufku” yeniden tesis etme çabalarını sürdüreceği kaydedildi.

Fransa, Gazze’deki ‘sivil ölümleri’ esefle karşıladı, İsrail’e atılan roketleri kınadı

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *