Oktay: ‘Cemevlerine saldırı, kirli bir provokasyon’

Oktay: ‘Cemevlerine saldırı, kirli bir provokasyon’

Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen Yas-ı Matem Oruç Açma Programında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Ucu nereye giderse gitsin, kime giderse gitsin, sonuna kadar gideceğiz. Olayın failleri hukuk önünde cezasını almadan, arkalarındaki örgütler ortaya çıkmadan bu işin peşini bırakmayacağız.” vurgusu yaptı.

İstanbul Valiliğince muharrem ayı dolayısıyla İstanbul Arkeoloji Müzesi’nde düzenlenen Yas-ı Matem Oruç Açma Programı’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da katıldı.

Oktay konuşmasında, “Peygamber Efendimizin ‘Dünyadaki reyhanlarım’ diyerek öpüp kokladığı torunu Hazreti Hüseyin’in ehlibeytten 72 kişi ile beraber şehit edildiği Kerbela hadisesi bu ayda gerçekleşmiştir. Kerbela, Allah ve Resulüne iman edip, ehlibeyit sevgisini gönüllerine nakşeden bizlerin ortak yürek sızısıdır. Bu menfur hadise bir ibretler, hakikatler hadisesidir ve Kerbela’ya sebebiyet verenler mezhep ve meşrep farkı gözetmeksizin insanlığın vicdanında mahkum olmuştur.” dedi.

Dünyanın dört bir yanında insanlar zulme uğrarken, masum siviller katledilirken, insanlara düşenin Kerbela’yı doğru anlamak ve haksızlıklar karşısında Hazreti Hüseyin misali bir duruş sergilemek olduğunu dile getiren Oktay, “Irk, dil, mezhep ve meşrep farklılıklarını suni gündemlerle öne çıkararak kardeşliğimizi hedef alanlara, coğrafyamızda yeni Kerbelalar yaşanmasını arzulayanlara karşı uyanık olmaktır. Hamuru kardeşlikle yoğrulmuş bu topraklara, etnik köken ve mezhep fitneleri ekmeye çalışanların tüm çabalarını boşa çıkarmak bizlerin elindedir ve öyle de yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Cemevlerine saldırılar

Fuat Oktay konuşmasında cemevlerine yönelik saldırılara da değinerek, “Kirli bir provokasyonla cemevlerimize yapılan saldırıların hesabını birlik, beraberlik ruhuyla sonuna kadar soruyoruz. Ucu nereye giderse gitsin, kime giderse gitsin, sonuna kadar gideceğiz. Olayın failleri hukuk önünde cezasını almadan, arkalarındaki örgütler ortaya çıkmadan bu işin peşini bırakmayacağız.” diye konuştu.

Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş’a yapılan saldırının faillerinin adalete teslim edileceğini belirten Oktay, Sarıtaş’a “geçmiş olsun” dileklerinde bulundu. Oktay, birlik ve beraberliği hedef alan bu tür zihniyetlerin her zaman karşısında olacaklarını dile getirerek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Eski Türkiye yok artık. Eski Türkiye kalıntılarına da felaket tellallarına da meydanı boş bırakmayacağız, müsterih olun. Hiç kimsenin bizi bölmesine, ayrıştırmasına ve kardeşliğimize zarar vermesine izin vermedik; vermeyeceğiz. Kerbela’dan ibret alıp kucaklaşacak, düşmanı değil dostu sevindireceğiz.”

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da yaptığı konuşmada Kartal Cemevi Vakfı Başkanı Selami Sarıtaş’a yapılan saldırıyı lanetlediğini belirterek, “Birliğimize, dirliğimize, kardeşliğimize kastedenler aramıza nifak tohumları ekmeye çalışanlar bilsinler ki asla başarılı olamayacaklar ve hukuk önünde asla cezasız kalmayacaklar.” şeklinde konuştu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *