Kudüs Seriyyeleri’nden işgalci İsrail kentlerine roket atışları

Kudüs Seriyyeleri’nden işgalci İsrail kentlerine roket atışları

İslami Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri, İsrail kentlerinin roketlerle vurulduğunu duyururken, İsrail ordu sözcülüğü de, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ne “savaş uçakları, hava araçları, helikopterlerle” saldırılarının devam ettiğini duyurdu.

Kudüs Seriyyeleri’nden konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, Gazze Şeridi yakınlarındaki sahil kenti Askalan (Aşkelon) ile Tel Aviv, Sderot ve Aşdod kentlerine büyük roketler atıldığı ifade edildi ancak ayrıntı verilmedi.

İşgalci İsrail: 449 roket atıldı

Siyonist İsrail ordusu, iki gündür saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi’nden yaklaşık 449 roket atıldığını bunlardan 81’inin Gazze içine, 14’ünün de denize düştüğünü açıkladı. İşgalci İsrail Ordu Sözcülüğünden konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı.

Ordunun iki gündür saldırılarını devam ettirdiği Gazze Şeridi’nden 449 roket atıldığı, bunlardan 354’ünün İsrail’e doğru fırlatıldığı aktarılan açıklamada, Gazze’den atılan roketlerden 81’inin yine Gazze Şeridi’ne, 14’ünün de denize düştüğü belirtildi.

İsrail’in hava savunma sistemi Demir Kubbe’nin ise atılan roketlere karşı yüzde 95 oranında başarı sergilediği iddia edildi.

Gazze Şeridi’nden havan ve roket atıldığı gerekçesiyle bazı noktaları havadan ve karadan hedef almaya devam ettikleri belirtilen açıklamada, gün içinde İslami Cihad’a ait “silah ve mühimmat depoları, askeri üs, eğitim merkezi ve silah atölyelerini” vurdukları vurgulandı.

Açıklamaya göre, Gazze Şeridi yakınlarındaki sahil kenti Askalan (Aşkelon), Tel Aviv ve çevresindeki bölgelerde siren sesleri yükseldi. Tel Aviv’de Demir Kubbe sistemlerinin roketleri imha etmesi nedeniyle patlama sesleri duyuldu.

Siyonist işgalci İsrail basınındaki haberlere göre ise Askalan’da düşen bir roket çevredeki araçlara zarar verdi.

Gazze Şeridi yakınlarındaki Sderot kentinde Demir Kubbe hava sistemleri Gazze’den atılan roketlere karşı ateşlendi.

Gazze’den atılan havan sonucunda Sderot çevresindeki açık arazide bazı bölgelerde dumanların yükseldiği görüldü.

Gantz, “Gazze’ye saldırıya devam” emri verdi

Yedioth Ahranot gazetesinin haberine göre, Gantz, askeri ve güvenlik yetkilileriyle yaptığı değerlendirme toplantısında, “Gazze Şeridi içinde özellikle İsrail‘e füze atılmasının engellenmesi için saldırıların devam etmesi” emrini verdi.

İsrail Kamu Yayın Kuruluşunun haberine göre de İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav, “İslami Cihad’a karşı yoğun bir mücadele içinde olduklarını, karadan ve havadan yoğun saldırıya devam edeceklerini” belirtti.

Gazze’ye tanklarla ve zırhlı birliklerle saldırdı

İsrail ordu sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi‘ne “savaş uçakları, hava araçları, helikopterlerle” saldırıların devam ettiği belirtildi.

Ordu, İslami Cihad’a bağlı olduğu gerekçesiyle “bazı hedefler, Han Yunus’ta bir askeri depo, Gazze merkezde bir askeri eğitim merkezi ve mühimmat depoyu” vurduğunu duyurdu. İsrail ordusunun saldırılarına tank ve zırhlı birliklerin de katıldığı bu sabahtan itibaren İslami Cihad’a ait 7 noktanın hedef alındığı belirtildi.

İsrail ordusu, İslami Cihad’a ait noktaları hedef alacağı gerekçesiyle dün abluka altındaki Gazze Şeridi’ne başlattığı saldırıya ikinci gününde de devam ettiğini duyurdu.

Gazze Şeridi’nin çevresindeki yahudi yerleşim bölgeleri arasındaki yollar sivil trafiğe kapalı tutulmaya devam ediyor. Ayrıca, İsrail ordusuna ait helikopterler bölgede uçuyor.

İşgalci İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam ediyor

İsrail ordusu, İslami Cihad’a ait noktaları hedef alacağı gerekçesiyle dün abluka altındaki GazzeŞeridi’ne başlattığı saldırıya bugün de devam ettiğini duyurmuştu.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında aralarında 6 çocuk, 23 ile 79 yaşlarında iki kadının yer aldığı 24 kişinin şehid olduğu belirtildi. Yaralı sayısının 203’e yükseldiği paylaşıldı ancak durumlarına ilişkin detay verilmedi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *