İktibas Dergisi’nin Ağustos sayısı çıktı

İktibas Dergisi’nin Ağustos sayısı çıktı

İktibas’ın yeni sayısı, “Büyük Şeytan ABD İslam Beldelerinde Yeni Oyun Kuruyor” manşeti ile çıktı. Dergide, ABD Başkanının son ‘Ortadoğu’ gezisinde, bölge devletlerinin yetkilileri ile görüşmelerinin stratejik arka planı değerlendiriliyor.

İktibas Dergisi’nin 524. sayısı bugün çıktı. Derginin ana konusunu, İslam beldelerinde ABD merkezli olarak kurulmak istenen yeni oyunun arka planı oluşturuyor. Derginin Yorum’unda, Biden’ın, ‘gezi’ öncesi, Cemal Kaşıkçı’nın gazetesi The Washington Post’ta “Suudi Arabistan’a Neden Gidiyorum” başlığı ile yayımlanan makalesinde, “Çünkü Suudi Arabistan olduğu için” cevabını vermesinin aslında, İslam beldeleri üzerinde Siyonizmin tam bir abluka sağlayabilmesi için en iyi başlangıç noktasının Suudi Arabistan olduğu gerçeğine işaret ettiği vurgulanıyor. ABD’nin bölgede ‘yeni konsepti’ni uygulayabilmek için, öncelikle ‘Arap-İslam ülkeleri’ne, İsrail’in bölgenin bir parçası olduğu fikrini iyice benimsetmek istediğine dikkat çekiliyor.

Derginin bu yeni sayısında, “Akılsız ve Düşüncesiz Umutlar” başlığını taşıyan yazısı ile Atasoy Müftüoğlu, “Komplo Teorileri ve Savrulmalar arasında 15 Temmuz Muhasebesi” başlıklı yazısı ile Şükrü Hüseyinoğlu, “Çıplaklık” konulu yazısı ile Mustafa Bozacıoğlu, “Kadınların Açılması Ekonomik Bir Meseledir” ile Mehmed Durmuş ve “Cumhuriyet Aydını” ile Yakup Döğer katkı veren diğer isimler.

Sanat Edebiyat sayfalarında ise İbrahim Eryiğit, “Rasim Özdenören’in cenaze töreninden notlar” paylaşırken, Cevat Akkanat da Abdülmelik Fırat ile yapılan uzun bir söyleşiden oluşan “Mezapotamya’da Hüzün” kitabından notlarını okurları ile paylaşıyor. Ayrıca Mehmet Akif Coşkun da, hayatın içinden “Bazı önemsiz şeyler”e dikkat çekiyor.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

1 Comment

  • mbozac
    1 Ağustos 2022, 17:26

    haydi hayırlısı…

    REPLY