İsveç’te terör örgütü yandaşları Parlamento’ya yürüdü

İsveç’te terör örgütü yandaşları Parlamento’ya yürüdü

NATO’ya üyeliği konusunda Türkiye ile üçlü muhtıraya imza atan İsveç’in başkenti Stockholm’de, terör örgütü YPG/PKK sempatizanları, devletin Türkiye ile yaptığı anlaşmayı protesto etti.

Norra Bantorget Meydanı’nda toplanan terör örgütü yandaşları, İsveç Parlamentosu önüne kadar yürüdü. Yürüyüşte örgüt yandaşları, İsveç İstihbarat Teşkilatı (SEPO) aleyhinde de slogan attı.

SEPO tarafından önceki gün yapılan açıklamada ise terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin İsveç’te eylem yapmasının yasaklanması istenmişti.

Öte yandan, NATO’ya üyelik başvurusunda bulunan Finlandiya ve İsveç ile Türkiye arasında, İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenen NATO Zirvesi’nde Türkiye’nin endişelerini gidermeye yönelik üçlü muhtıra imzalanmıştı.

İsveç’in Geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldı

AA’nın diplomatik kaynaklardan edindiği bilgiye göre, İsveç’in Göteborg şehrinde terör örgütü PKK/PYD/YPG yandaşlarınca 21 Temmuz’da gerçekleştirilen terör propagandasının öğrenilmesi üzerine İsveç’in Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırıldı ve Stockholm’de İsveç makamları nezdinde girişimde bulunularak Türkiye’nin güçlü tepkisi iletildi.

Diplomatik kaynaklar, “Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli yasal ve adli tedbirlerin alınması ve üçlü muhtırada kayda geçirilen taahhütler ışığında somut adımların atılması yönündeki beklentilerimiz vurgulanmıştır.” ifadelerini kullandı.

İsveç istihbaratı, terör örgütlerinin gösteri yapmasını yasaklamak istiyor

İsveç İstihbarat Teşkilatı Başkanı Charlotte von Essen, terör örgütü PKK ve diğer terör örgütlerinin İsveç’te eylem yapmasını yasaklamak istediklerini açıkladı.

SVD gazetesinin haberine göre, Essen, söz konusu terör örgütlerinin İsveç’te gösteri yapmasının suç sayılması gerektiğini ve eylem yapmalarının yasaklanması gerektiğini belirtti.

Essen, PKK ve diğer terör örgütlerinin varlıklarıyla destekleyenlerini suça yönlendirdiğine inandıklarını sözlerine ekledi.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *