Srebrenitsa’da ‘Bir Annenin Eşarbı’ sergisi

Srebrenitsa’da ‘Bir Annenin Eşarbı’ sergisi

Bosna Hersek’in doğusundaki Srebrenitsa’da 1995’te yaşanan katliamın 27’inci yılı etkinlikleri kapsamında “Bir Annenin Eşarbı” isimli proje, Srebrenitsa Anıt Merkezi’nde sergilendi. Projede 180 ülkeden 9 bin eşarp yer alıyor.

Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Başkanı Munira Subasic, bu yıl farklı bir anma etkinliği yapmak istediklerini ifade ederek, “Dünyanın dört bir yanındaki kadınlardan eşarp ve Srebrenitsa soykırımına dair önemli mesajlar aldık.” dedi.

Eşarpların gelecek yıl ABD’nin New York kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde sergileneceğini söyleyen Subasic, “Kadınların sesini duyurmak istedik. Geçmişi olmayanların geleceği de olmaz.” dedi.

Eşarp sergisini ziyaret eden katılımcılar, daha sonra Srebrenitsa ve Zepa Anneleri Derneğince düzenlenen “Srebrenitsa Kahramanları” konulu konferansa katıldı.

Bu arada bugün düzenlenecek anma ve cenaze töreninde, 50 kurban daha toprağa verilecek. Toprağa verileceklerin en genci, şehid edildiğinde 16 yaşında olan Salim Mustafic olurken, 59 yaşında olan Hüseyin Krdzic de bu yıl toprağa verileceklerin en yaşlısı olarak kayıtlara geçti.

Srebrenitsa Potoçari mezarlığında yeni cenazeler

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *