İktibas Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı

İktibas Dergisi’nin Temmuz Sayısı Çıktı

İktibas’ın yeni sayısının kapağında NATO’nun Avrupa’daki genişlemesi ile birlikte Rusya’nın bulunduğu bir harita sunulurken, NATO’nun son zirvesindeki gelişmelere atfen “Türkiye gerçekten kazandı mı?” sorusu yöneltildi.

523. sayısı ile okurlarına ulaşan İktibas Dergisi, bu sayısında NATO ve Türkiye ilişkilerine ışık tutuyor. Türkiye’nin NATO’ya 1952’de kabul edilişine kadarki üyelik süreci ile birlikte, NATO’nun küresel işlevine dikkat çekilen yorumda, Türkiye’nin Finlandiya ve İsveç’in üyeliklerine yönelik vetosu da konu ediliyor. Madrid zirvesinde Türkiye’nin bu vetoyu kaldırmasına ilişkin, ‘Hakikaten İsveç ve Finlandiya Türkiye’nin istediği noktaya gelmek zorunda bırakılmış ve bir büyük başarı elde edilmiş midir?’ sorusunun yanıtı aranıyor.

Yorumda ayrıca, bir tasavvuf şeyhi olarak İsmailağa cemaati liderinin ölümü ve ardından düzenlenen cenaze töreni üzerine bir değerlendirme de yer alıyor. Bir tarikat şeyhi ölmekle İslam anlayışı, tasavvuftaki mevkii, İslam’a taban tabana zıt görüşleri de ölmemektedir vurgusu yapılıyor.

İktibas’ın bu sayısında Atasoy Müftüoğlu, Mehmed Durmuş, Mustafa Bozacıoğlu, Şükrü Hüseyinoğlu, Yakup Döğer, Bünyamin Zeran ile Sanat Edebiyat sayfalarında İbrahim Eryiğit, Cevat Akkanat ve Mehmet Akif Coşkun yazılarıyla katkı veren diğer isimler oldu.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *