MÜSİAD Kadın tarafından Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nin “Dönüşüm Bizimle Başlar” sloganıyla gerçekleştirileceği bildirildi.
MÜSİAD Kadın tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS), Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayelerinde 14 Haziran Salı günü Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) gerçekleştirilecek.
Zirvenin tanıtım toplantısında konuşan MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı, zirvenin “Dönüşüm Bizimle Başlar” sloganıyla gerçekleştirileceğini bildirdi.
Asmalı, iktisadi alanda etkin, dünyada saygın bir Türkiye hayaliyle yola çıkan hassasiyet sahibi iş insanlarının kurduğu MÜSİAD’ın, yurt içinde 83, yurt dışında ise 81 ülkede toplam 164 şube ve irtibat noktasına ulaştığını ifade ederek, farklı sektörlerde faaliyet gösteren 12 bin 500’ün üzerindeki üye ve 60 bini aşkın firma ile Türkiye ihracatının yüzde 20’sini gerçekleştirdiklerini söyledi.
“Toplumların müreffeh bir şekilde yükselebilmesinin yolunun, o toplumu oluşturan tüm unsurların dayanışması ile gerçekleşeceğine inanıyoruz. Bu vizyonla yol alan MÜSİAD Kadın, MÜSİAD çatısı altında faaliyet gösteren 300’ü aşkın kadın üyesiyle istihdam oluşturma, eğitim ve girişimciliği geliştirme, iş gücü piyasalarına daha iyi erişim sağlama konusunda önemli projeler yürütüyor. Fırsat eşitliği gibi yollarla kadın girişimcilere daha fazla imkan sağlanmasını hedefleyen MÜSİAD Kadın, yalnız Türkiye’de değil, dünya genelinde de güçlü bir yapılanmayla yol alıyor. Sadece iş kadınlarının mevcut potansiyelinin yükselmesi için değil, ülke genelindeki tüm kadınlarımızın aile hayatının, sosyal hayatının ve eğitim hayatının da aynı verimlilikle güçlenmesi adına sürdürülebilir projelere imza atılıyor.”
MÜSİAD Kadın’ın, Kuluçka Merkezi projesi ile kadın girişimciliğini geliştirme noktasında köprü görevi üstlendiğini aktaran Asmalı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“14 Haziran’da gerçekleştirilecek Uluslararası Farkındalık Zirvesi ise bu kapsamda hem iş dünyasında kadının güçlendirilmesini hem de inşa edilen değerler zincirine katkı sağlamayı hedefliyor. Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nin bu yılki çıkış noktası ise girişimcilik-dijital dünya, göç, çevre-sağlık olmak üzere 3 temel konuya odaklanıyor. MÜSİAD Kadın, bu zirve aracılığıyla girişimci kadınların iş hayatında karşılaştıkları zorluklara, topraklarından uzaklaşıp yeni bir ülkede yaşamak zorunda kalan göçmen kadınların kültürel entegrasyon ve sosyal uyum konusundaki beklentilerine ışık tutacak.
Bu çerçevede kadınların liderlik ettiği ve dahil olduğu sosyal uyum odaklı barış inşa çalışmalarında etkin roller üstlenecek. Farklı yaşam hikayelerinin ve deneyimlerin aktarılması ile kolektif bir bilinç oluşturulması ve bir eylem planı hazırlanması hedefleniyor. Zirvenin en önemli oturumlarından biri de küresel bir problem olarak tüm dünyayı tehdit eden çevre ve iklim krizi olacak. Bu çerçevede sıfır atık politikasından gıda atık yönetimine, iklim krizinden çevre sorunlarına kadar sürdürülebilir yaşamı etkileyen tüm süreçler, alanında uzman isimlerle masaya yatırılacak.”
Meryem İlbahar: Yüksek Ahlak ve Yüksek Teknoloji anlayışı en büyük motivasyon kaynağımız
MÜSİAD Kadın Başkanı Meryem İlbahar ise bir kar topunun çığa dönüşmesi gibi köklü değişimlerin de küçük bir adımla başlayacağını bildiklerini, bu adımların atılabilmesinin fark etmekle mümkün olduğunu söyledi.
İklim krizi, çevresel faktörlerin insan sağlığına etkileri, kitlesel göç hareketleri ve dijital dönüşüm gibi konuların sadece belirli birkaç ülkeyi değil, tüm dünyayı etkileyen sonuçlara gebe olduğunu ifade eden ilbahar, şunları kaydetti:
“Bugün atacağımız her adım, geride yarınlarımızı etkileyecek izler bırakmış olacak. Bu anlayışla oluşturulan değerler zincirine yeni bir halka ekleyen MÜSİAD Kadın, Uluslararası Farkındalık Zirvesi (IAS) ile ‘Dönüşüm Bizimle Başlar’ diyor. Yaşamın içinde var olan kadının tüm rollerini göz önünde bulundurarak sorunların tespitine odaklanan MÜSİAD Kadın, 14 Haziran’da düzenlenecek zirve ile değişime önayak olacak bir girişim başlatıyor. Bu yolda MÜSİAD’ımızın kuruluş mottosu olan ‘Yüksek Ahlak ve Yüksek Teknoloji’ anlayışı en büyük motivasyon kaynağımız.
İş yaşamında kadının güçlendirilmesi, çalışmalarımızın ana eksenini oluşturmakla beraber sosyal ve kültürel hayat içerisinde kadınla ilgili unsurlarla alakalı da projelerimizi geliştirmeyi sürdüreceğiz. Düzenlenecek zirveyle bütüncül bir bakış ve özgün bir yaklaşım ile iş yaşamından aile hayatına, akademiden sosyal hayata kadar temas edeceğimiz konulara, uluslararası arena ile karşılaştırmalı olarak ışık tutmak ve farkındalık oluşturmak adına ilk adımımızı atmış olacağız.”
İlbahar, kadının bulunduğu her alanda farkındalık oluşturma gayesiyle hayata geçirdikleri faaliyetlerde, kadın girişimcileri daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını vurguladı.
Yaptıkları her çalışmada olduğu gibi düzenleyecekleri Uluslararası Farkındalık Zirvesi’nde de küresel anlamda gündemlerinde yer edinen meseleleri “insana değer veren” bir yaklaşımla ele alacaklarını ifade eden İlbahar, “Girişimcilik ve dijital, göç, çevre ve sağlık konu başlıklarıyla bu yılın gündemini belirliyor ve ileriki süreçlerde geliştirilecek politikalara altyapı oluşturmayı amaçlıyoruz. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayeleriyle gerçekleşecek zirvemizde, bu konu başlıkları ulusal ve uluslararası sorunlar ve çözüm önerileri odağında ele alınacaktır.” diye konuştu.
Sanattaki farkındalığa da işaret eden İlbahar, düzenleyecekleri etkinlikte sergilenecek “Çizginin Ahengi Modern Hat Sanatları Sergisi” başlıklı sanat eserleri ile kültürün köklerine ışık tutmayı, gelenekten geleceğe bir bağ kurmayı hedeflediklerini söyledi.
Leave a Comment
Your email address will not be published. Required fields are marked with *