Kılıçdaroğlu: NATO Türkiye için gereklidir

Kılıçdaroğlu: NATO Türkiye için gereklidir

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin “NATO’yla var olmadık, gerekirse ayrılırız” sözlerine CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu yanıt verdi. NATO’ya sahip çıkan Kılıçdaroğlu, “NATO Türkiye için gereklidir. İktidar Türkiye’deki ABD üslerini kapasın.” ifadelerini kullandı.

İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyelik başvurularına Türkiye’nin onay vermeyeceği iddiaları üzerine başlayan NATO tartışmasına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ‘gerekirse NATO’dan çıkarız’ sözleri ile katılmıştı.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmasında “İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğine tamam demek, terörizme evet demektir ve Türkiye’nin bu iki ülkenin NATO’ya dahil olması konusunda derhal Ankara kuralları devreye girmelidir. Gerekirse NATO’dan ayrılmak bile gündeme alınmalıdır. NATO’yla var olmadık. Yerine bir Türk-İslam güvenlik birliği de kurulabilir. Kim nereye genişliyorsa genişlesin.” demişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bu sözlere tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamasında “NATO Türkiye için gereklidir” mesajı verdi.

Kılıçdaroğlu’nun paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Bahçeli de NATO’dan çıkmayı önermiş. NATO, Türkiye için gereklidir ancak iktidar olarak ne kadar samimiler görmek isterim. ABD Yunanistan’ı üslerle doldurdu. Hedefleri net. Türkiye’deki ABD askeri tesislerini kapamayı getirsinler Meclis’e, Kuvayi Milliye ruhuyla destekleyeceğiz. Biz neoliberalizme karşı olduğumuz kadar toprağımızda yabancı askere de karşıyız. Gerekeni yapmaya hazırız. Peki siz hazır mısınız iktidar sahipleri? Bu da sizin samimiyetinizin turnusol kağıdı olsun. CHP hazırdır, bekliyoruz.”

Kılıçdaroğlu, Mart ayında Fox Tv’de katıldığı bir programda da NATO’ya karşı çıkılmasını anlamsız bulduğunu vurgulamıştı. Kılıçdaroğlu, “Biz NATO ittifakının bir parçasıyız. NATO’yu sadece savunma gücü olarak görmemek lazım. Biz NATO’nun bir parçası olarak NATO’nun öngördüğü şekilde çalışmak zorundayız. NATO’ya karşı çıkmanın bir anlamı yok.” demişti.

Paylaş :

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *